Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Juris Opuļskis: Nolieciet datorus un sāciet sportot!

ĪSTI VĪRI. Mēs vēlamies, lai jaunā paaudze izaug garīgi un fiziski spēcīga – hokejs ir labs veids, kā attīstīt šīs īpašības, uzsver Juris Opuļskis © Raimonds VOLONTS

Janvārī ar profesionāļu un jauno hokejistu līdzdalību, kā arī Rīgas Dinamo vadību un Latvijas Hokeja federācijas prezidenta Aigara Kalvīša piedalīšanos vērienīgi ir nosvinēta Hokeja skolas Mārupe pirmā darbības gada jubileja.

Savulaik Harijs Vītoliņš seniors jaunajiem hokejistiem, tostarp Jurim Opuļskim, ir teicis: «Visi jūs par hokejistiem nekļūsiet, bet par īstiem vīriem es jūs padarīšu.» Šodien Juris, kurš daudzus gadus aizvadījis profesionālajā sportā un šobrīd arī stāv klāt Rīgas Dinamo un HK Rīga darbībai un vada hokeju skolu Mārupe, var teikt to pašu: katram vīrietim ir jābūt labā fiziskā formā un jāprot naglu sienā iedzīt. Tāpēc ir jānoliek malā datori un telefoni un jāiet sportot - nav svarīgi, kādu sporta veidu izvēlamies, svarīgi ir kustēties un kļūt arvien stiprākam, veiklākam un vienlaikus domājošam. Visi, kam ir vēlme pievienoties hokejistu komandai, ir aicināti droši zvanīt un uzsākt sportiskās gaitas. Ja arī profesionāls hokejists neizveidosies, tad par īstu vīrieti jaunais cilvēks noteikti kļūs, jo hokejs nav tikai slidošana - tā ir formula, kas sastāv no daudziem saskaitāmajiem - arī prāta un loģikas.

Sen zināma aksioma, ka par spēcīgu sporta veida profesionāli kļūst tikai tad, ja pirmās iemaņas ir iegūtas jau mazotnē. Jaunos talantus hokeja skola meklē jau starp bērnudārzniekiem - divas reizes nedēļā pat četrgadnieki no 7 rītā līdz 8 mācās spēlēt hokeju - ne tikai slidot, bet attīstīt visu ķermeni un apgūt iemaņas, kas lieti noder laukumā. Šobrīd hokeja skolā Mārupē ir jau 147 audzēkņi vecumā no četriem gadiem.

«Mums ir lielisks treneru korpuss, tostarp Rodrigo Laviņš, Renārs Undelis, Jānis Puriņš, Kārlis Kalvītis, Miks Komuls, Edgars Lipsbergs, un atbalsta citi labākie Latvijas hokejisti, kuru vārdi visiem labi zināmi. Kā jebkurš sporta profesionālis, arī es un citi treneri vēlas, lai sporta veids attīstītos, tāpēc velta jaunās paaudzes apmācībai visus savus spēkus un laiku. Mūsu mērķis ir Mārupes hokeja skolā izveidot pilnvērtīgu hokejistu piramīdu - no pavisam mazajiem līdz augstākajai līgai. Mūsu moto: Padoties ir aizliegts!» uzsver Juris Opuļskis. Hokeja skola ir ieguvusi izglītības licenci un apmācību procesā izmanto mūsdienīgu pieeju, kas veicina jaunā cilvēka fizisko un personības izaugsmi, tāpēc piesaistīti ir ne tikai perspektīvākie Latvijas treneri, bet arī fizioterapeiti un sporta psiholoģijas speciālisti.

Jau šobrīd jaunās hokeja skolas komandas var lepoties ar panākumiem Latvijas un starptautiskajos turnīros dažādās vecuma grupās. Hokeja sezona ilgst 10 mēnešus gadā - tas ir laika sprīdis, kad hokejisti pagūst gan trenēties, gan kārtīgi izspēlēties sacensību atmosfērā.

***

Panākumi

• U-16 grupā iegūta 3. vieta starptautiskajā turnīrā CCM invite BLed (Slovēnija); 1. vieta Latvijas čempionātā; 2. vieta Djurgardens IF starptautiskajā turnīrā (Zviedrija)

• U-12 vecuma grupā 2. vieta Latvijas čempionātā; 5. vieta Gorky cup turnīrā (Baltkrievija)

• U-10 vecuma grupā 2. vieta LEN Cup Rīga starptautiskā turnīrā (Latvija), 5. vieta Latvijas čempionātā.

• Mārupes pieaugušo amatieru komanda, kurā spēlē arī Juris Opuļskis, izcīnījusi 2. vietu NAHL virslīgas regulārajā čempionātā