Iepakojums kā dzīves stils

© Publicitātes foto

2013. gadā visplašākā sortimenta iepakojuma ražošanas un tirdzniecības grupa POLIPAKS uzsāka modernā un funkcionālā ražošanas un loģistikas kompleksa būvniecību Mārupes novadā, tādējādi uz ilgu laiku sasaistot savu turpmāko attīstību ar šo dinamiski augošo reģionu.

POLIPAKS grupa jau vairāk nekā 20 gadus specializējas gan elastīgā iepakojuma materiālu ražošanā pārtikas un nepārtikas rūpniecības nozarēm, gan visdažādāko veidu iepakojuma risinājumu tirdzniecībā Latvijā un ārpus tās. Šobrīd POLIPAKS grupas uzņēmums SIA POLIPAKS ir lielākā kompānija Latvijā elastīgā iepakojuma ražošanas jomā, nodrošinot vairāk nekā 230 darba vietu. Savukārt SIA MULTIPACK, kas arī ietilpst POLIPAKS grupā, ir spēcīgākais Latvijas līderis iepakojuma materiālu tirdzniecības nozarē ar lielāko piedāvātā iepakojuma materiālu izstāžu zāli Latvijā.

POLIPAKS grupa ir labi pozicionēta starptautiskā tirgū - saražotā produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 20 valstīm Rietumeiropā, Skandināvijā un Krievijā.

Grupai ir pārstāvniecības Igaunijā un Lietuvā, kuras darbojas attiecīgi no 1998. gada un 2012. gada.

Kāpēc Mārupe?

POLIPAKS grupa aktīvas un mērķtiecīgas attīstības ietvaros saskārās ar nepieciešamību pēc jaunām, plašām telpām, kas būtu atbilstošas visiem augstākajiem normatīviem un kaprīzajām Eiropas tirgus prasībām, tajā skaitā arī striktās higiēnas prasības iepakojuma ražošanai pārtikas produktiem. Pēc aptuveni trīs gadu piemērotas vietas meklējumiem POLIPAKS grupas akcionāru uzmanību piesaistīja Mārupes novads kā iespējamā vieta inovatīvajam rūpnīcas projektam. Svarīgākie izvēles kritēriji bija darbinieku pieejamība, elektrības jaudu pietiekamība, stabila augsne rūpnīcas pamatu izbūvei un zemes gabala formas atbilstība būvniecības iecerēm. Ne mazāk svarīgs bija loģistikas jautājums un savienojums ar vitālām transporta maģistrālēm. Tieši Mārupe piesaistīja ar pozitīvo enerģētiku un augoša reģiona potenciālu, kā arī Mārupes novada dome satika ar pretimnākšanu un atbalstu. 2013. gada rudenī tika sākta jaunā projekta īstenošana ar kopējo investīciju apjomu 30 milj. eiro un ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un ERAF līdzfinansējumu ar kopējo atbalsta summu 4,26 milj. eiro (toreiz - 3 milj. latu). 2015. gadā projekts bija veiksmīgi īstenots un komplekss uzsāka darbu savā mājvietā Mārupes novadā. Vērienīgās ēkas platība ir vairāk par 35 tūkstošiem kvadrātmetru, tā ietver sevī iepakojuma ražotni, loģistikas centru un noliktavas platības, POLIPAKS grupas centrālo biroju un iepakojuma tirdzniecības uzņēmuma SIA MULTIPACK telpas.

Unikālas tehnoloģijas un videi draudzīga ražošana

POLIPAKS grupas kvalitātes vadības sistēma atbilst visām starptautiskajām tirgus prasībām un spēj nodrošināt pilnu elastīgā iepakojuma ražošanas ciklu, rūpīgi kontrolējot katra etapa kvalitāti savā laboratorijā. Īsumā šo ciklu var aprakstīt šādi: klienta pasūtījums sākas ar individuālā dizaina izstrādi, drukas iespiedformu izgatavošanu, turpinās ar plēves ekstrūziju, fleksogrāfijas druku un laminēšanu un noslēdzas ar plēves ruļļu griešanu vai maisiņu izgatavošanu, citiem apstrādes procesiem atbilstoši konkrētai nepieciešamībai, gatavā produkcija tiek nogādāta klientam. SIA POLIPAKS simtos mērāmo klientu lokā ietilpst vadošie pārtikas nozares uzņēmumi Baltijas valstīs, Rietumeiropā, Skandināvijā un Krievijā.

Pastāvīgi orientējoties uz jaunām tehnoloģijām un ražošanas iespēju nepārtrauktu uzlabošanu, Mārupes ražotnes galvenā inovācija ir 3 milj. eiro vērtā augsti tehnoloģiskā, unikālā vadošā iekārtu ražotāja Windmoeller&Hoelscher 9 slāņu ekstrūzijas barjerplēves izgatavošanas līnija, kurai Latvijā nav analoga.

POLIPAKS grupa uzņemas atbildību nodrošināt rūpīgu attieksmi pret vidi, tāpēc jaunuzbūvētais komplekss atbilst augstām energoefektivitātes un ekoloģiskām prasībām un ir videi draudzīgs. Mārupes rūpnīcā ir uzstādīta inovatīva un moderna termiskās oksidēšanas sistēma, kas ļauj ne tikai likvidēt kaitīgos izmešus, bet arī efektīvi izmantot šo apstrādes procesu ēkas apsildīšanai. Īstenojot «nulles atkritumu rašanās» programmu, 2015. gadā tika pabeigts projekts Norvēģijas finanšu instrumenta aktivitātes Inovācijas «zaļās» domāšanas jomā ietvaros, kas ļauj pārstrādāt pašu rūpnieciskos atkritumus, tādējādi samazinot ietekmi uz apkārtējo vidi.

Saliedēts kolektīvs un plašas profesionālās izaugsmes iespējas

Pārceļoties no Rīgas, arī esošais kolektīvs bija priecīgs turpināt darbu jaunās, modernās telpās. Turklāt, uzsākot darbu Mārupē, tika radītas arī daudzas jaunas darba vietas, kuru skaits turpina pieaugt. POLIPAKS grupas jaunais komplekss ir piesaistījis mārupiešu uzmanību, šobrīd daudzi vietējie iedzīvotāji ir atraduši šeit savu darbavietu. Sakarā ar ražošanas jaudas palielināšanu un jaunu tehnoloģiju ieviešanu ražotnē ir aktuālas daudzas jaunas darba vakances, kas var ieinteresēt dažāda līmeņa lietpratējus. Kompānija saviem darbiniekiem nodrošina komfortablus darba apstākļus, piedāvājot apmaksātus autobusa pakalpojumus no Rīgas centra, kvalitatīvu ēdināšanu, kā arī veselības apdrošināšanas korporatīvo programmu un konkurētspējīgu atalgojumu.

Iepakojums jebkurai gaumei un vajadzībai

Noteikti daudzi mārupieši, rīdzinieki un citu Latvijas pilsētu iedzīvotāji būs pamanījuši izteiksmīgā dizaina MULTIPACK kravas busiņus. Kompānija MULTIPACK kopš 1994. gada nodarbojas ar visdažādāko formu un veidu iepakojuma un to risinājumu tirdzniecību un veiksmīgi notur līdera pozīcijas savā nozarē. MULTIPACK atrodas POLIPAKS grupas ražošanas un loģistikas kompleksā Mārupes novadā, un tās telpās ir pieejama Latvijā lielākā piedāvāto iepakojuma materiālu izstāžu zāle, kur ikviens interesents, gan fiziskas, gan juridiskas personas, var apskatīties un uzreiz arī iegādāties vajadzīgo iepakojumu.

Tā kā uzņēmums iet vienā solī ar grupas inovatīvo un tehnoloģisko attīstību, kopš 2018. gada ir atklāts produkcijas interneta veikals www.multipack.lv ar piegādes iespējām, kā arī ar jaunāko informāciju par preču sortimentu ir iespējams iepazīties MULTIPACK Facebook profilā. Kopumā piedāvājumā ietilpst vairāk nekā 3500 preču vienību, kas ietver vienreizējos traukus, papīra izstrādājumus, transportēšanas iepakojumu, kastes, līmlentes un daudzus citus.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais