Nepērc kaķi maisā jeb TalComm iepazīstina ar videonovērošanas sistēmām

Videonovērošana ir labs papildinājums drošības jeb apsardzes sistēmām, kā arī tās var uzstādīt autonomi un veikt ierakstu ilgākā vai īsākā laika periodā. Videonovērošanas kameras var pieslēgt arī pie apsardzes kompāniju pultīm un monitoriem.

Pieņemot lēmumu, ka savā privātmājā vai tās teritorijā, veikalā, uzņēmuma ofisā, noliktavās, laukumos vai citos objektos vēlaties uzstādīt videonovērošanas sistēmu, pirmais jautājums ir: kādu? Skaitļi un nosaukumi kaut ko izsaka tikai speciālistam, kurš zina katras iekārtas reālās iespējas. Cilvēkam, kam ikdiena saistās ar citu nozari, šie skaitļi un nosaukumi neizsaka praktiski neko. Lai dotu iespēju klientiem iepazīties ar katras konkrētās iekārtas iespējām, tai skaitā tās lietošanas drošību, ērtumu, attēla kvalitāti un citiem nozīmīgiem parametriem, SIA TalComm savā birojā Talsos ir izveidojusi stendu un uzstādījusi piedāvājumā esošās iekārtas, lai arī neprofesionālis spētu saprast, kādas ir katras iekārtas priekšrocības un trūkumi. Kopā ar konsultantu iespējams izraudzīties sev nepieciešamo sistēmu par nodomam atvēlēto naudas summu. Uzņēmuma valdes loceklis Ritvars Volfs uzsver: "Prasības ir ļoti dažādas, un dažāda ir cilvēku maksātspēja. Tāpēc mēs piedāvājam izvērtēt katras iekārtas un iespējamo kombināciju iespējas, iepazīstinām ar tehnisko raksturojumu un uzskatāmi parādām gan katras videokameras attēla kvalitāti, gan ar to kombinējamo iekārtu kopumu. Ir iespējas vienu un to pašu skatu redzēt ar dažādām videokamerām un novērtēt atšķirības. Vieniem vajag tādu izšķirtspēju, lai no liela attāluma ierakstītu attēlu varētu pietuvināt un pazīt konkrētu personu. Citiem ir svarīgi tikai piefiksēt kustību un tās laiku. Šajos gadījumos mēs piedāvājam dažādas iekārtas par dažādām cenām." TalComm piedāvā arī tādas videonovērošanas iekārtas, kuru uzstādīšanai nevajag pieaicināt profesionāļus. Viens no populārākajiem ir videonovērošanas sistēmas komplekts par 387 latiem, kurā ietilpst četras ieraksta kameras ar dažādu ieraksta attāluma amplitūdu dienas un nakts režīmam, kā arī citas nepieciešamās komplektējošās detaļas un iekārtas. Šī sistēma ir lieliski piemērota privātmājas vai neliela biroja videonovērošanai.

TalComm apkalpo arī visas Talsu pilsētas videonovērošanas kameras un veic ierakstus, kas tiek saglabāti. Ritvars Volfs atzīst, ka aizvien biežāk tiek saņemti pieprasījumi no valsts un pašvaldības policijas par konkrētas kameras ierakstu noteiktā laika posmā. Ar ierakstu palīdzību ir daudz lielākas iespējas atklāt noziedzīgas darbības. Vietās, kur notiek videonovērošana, tai skaitā izglītības iestādēs, parkos un uz ielām, ir izvietotas norādes, ka notiek videonovērošana un visas darbības tiek ierakstītas. Zināmā mērā to var uzskatīt par noziedzības apkarošanas prevantīvo darbu, jo, apzinoties, ka visas darbības tiek filmētas, cilvēki ir piesardzīgāki un nosodāmu rīcību kļūst mazāk.

***

TalComm PIeĀVĀ

–Mobilo objektu apsardze – Cellocator GPS/GSM auto signalizācijas sistēmu uzstādīšana un auto apsardze

–Uz modernu GPS/GSM tehnoloģiju bāzētu auto parka elektronisko vadības un uzskaites sistēmu uzstādīšana un apkalpošana

–Starptautisko auto pārvadājumu maršrutu kontroles, uzskaites un vadības sistēmu uzstādīšana un apkalpošana

–PIMA Electronic Systems centralizētās novērošanas sistēmu (apsardzes pultis) uzstādīšana un apkalpošana

–PIMA Electronic Systems objektu signalizācijas iekārtu izplatīšana

–Apsardzes un ugunsdrošības signalizācijas sistēmu projektēšana, ierīkošana, apkalpošana

–Stacionāro objektu (ēku, veikalu) fiziskā un centralizētā apsardze

–Dzīvokļu un privātmāju apsardzes – ugunsdrošības sistēmu ierīkošana un apkalpošana, centralizētā apsardze

–Videonovērošanas sistēmu uzstādīšana un apkalpošana

Svarīgākais