Talsu ģimnāzija strādā sabiedrības interesēs

Šopavasar notikusī Talsu Valsts ģimnāzijas akreditācija liecina, ka skolas pārvaldība, mācību process un interešu izglītība notiek ļoti augstā līmenī.

Tas ir vēl viens pierādījums, ka skola strādā sabiedrības interesēs, spēj motivēt skolēnus un tiek ielikts kārtīgs pamats, lai jaunieši veiksmīgi turpinātu mācības augstākajās mācību iestādēs.

Laikā, kad Latvijā kopumā skolēnu skaits samazinās, Talsu Valsts ģimnāzija ir viena no retajām mācību iestādēm, kur jau piecus gadus vidējās izglītības posmā audzēkņu skaits ir stabils. No vienas puses, tas liecina par sabiedrības un it īpaši vecāku uzticību šai mācību iestādei, no otras puses, tas garantē atbilstoša valsts finansējuma saņemšanu kvalitatīva mācību un interešu izglītības procesa organizēšanai. Skolas direktore Inguna Raituma atzīmē: "Mūsu skola bija viena no tām mācību iestādēm, kur tika realizēts ES finansētais projekts par padziļinātu dabaszinātņu un matemātikas skolotāju apmācību un materiāli tehniskās bāzes pilnveidošanu atbilstošajās mācību programmās. Akreditācijas komisija atzinīgi vērtēja abu šo komponentu mijiedarbību – kabinetos uzstādītās modernās tehnoloģijas tiek pilnvērtīgi izmantotas, un pasniedzēji ir pārņēmuši Eiropas valstu skolu sistēmas labākos piemērus mūsdienīgajai eksakto zinātņu priekšmetu apmācībai." Talsu ģimnāzijas absolventu vidū ļoti populāra ir Rīgas Tehniskā universitāte, un viens no šā gada absolventiem pēc uzvaras RTU rīkotajā konkursā jau tagad ir ieskaitīts studentu skaitā. Tehnisko zinātņu apguve ir sarežģīta un grūta, taču priecē esošā tendence – jaunu inženiertehnisko speciālistu sagatavošana ir solis uz nozares atdzimšanu Latvijā.

Kopumā Talsu Valsts ģimnāzija piedāvā piecas mācību programmas, no tām vidējās izglītības posmā: vispārējās vidējās izglītības profesionāli orientētā virziena programmu; vispārējās vidējās izglītības humanitārā un sociālā virziena programmu; vispārējās vidējās izglītības vispārizglītojošā virziena programmu; vispārējās vidējās izglītības matemātikas, dabaszinību un tehnikas virziena programmu.

Līdzās aktīvam mācību procesam skolā norit ne mazāk aktīva sporta, mākslas un kultūras dzīve, kas tiek realizēta interešu izglītības ietvaros. Galvenais pasākumu organizators jau vairākus gadus ir skolēnu pašpārvaldes, kas veicina savstarpējo skolēnu un pasniedzēju komunikāciju. Tādējādi pasniedzēji un audzēkņi kļūst par savstarpēji ieinteresētiem sadarbības partneriem ne tikai mācību laikā, bet arī ārpusstundu dzīvē. Nesen notika konkurss Dziedi ar skolotāju, kuru vērtēja visnotaļ kompetenta žūrija. Tas ir tikai viens no pasākumiem, kad skolotāji un audzēkņi darbojas viena mērķa vadīti. "Tikai esot kopā ar saviem audzēkņiem, mēs varam panākt tik labus rezultātus. Atgādināšu, ka Talsi nav liela pilsēta, tāpēc rīkot īpašu konkursu uzņemšanai ģimnāzijā nevaram atļauties. Uzņemam visus audzēkņus, kuru 9. klases sekmju izrakstā nav nepietiekamu vērtējumu, tas ir, atzīmes nav zemākas par četri. Dažu gadu laikā arī jaunieši ar necilām sekmēm pārvēršas līdz nepazīšanai. Centralizētos eksāmenus 86% līdz 88% mūsu audzēkņu nokārto A, B, C līmenī. Tas ir ļoti labs rādītājs un ievērojami pārsniedz vidējo līmeni valstī un novadā," stāsta direktore.

Talsu Valsts ģimnāzija ir inovatīva, radoša izglītības iestāde, tā aicina visus Ziemeļkurzemes jauniešus apgūt izglītību mūsdienīgā un draudzīgā skolā!

Svarīgākais