Komersantu klubs – apdrošināšanas polise uzņēmējiem

Talsu komersantu klubs izveidots pirms četriem gadiem un apvieno 34 biedrus. To vidū ir arī pašvaldība un tās uzņēmumi, kā arī novada komersanti.

Vaicāts par aktualitātēm un šobrīd svarīgākajiem procesiem uzņēmēju kluba un pašvaldības sadarbībā, kluba valdes priekšsēdētājs Andis Araks informē: "Esam panākuši, ka mūsu domas pašvaldībā uzklausa. Piedaloties gan deputātu sēdēs, gan komisiju un komiteju darbā, esam iniciējuši vairākus jautājumus. Tostarp esam iesnieguši savus priekšlikumus arī pašvaldību iepirkumu procedūru pilnveidošanai. Uzskatām, ka ļoti svarīga ir lielu pasākumu organizēšana Talsu pilsētā un novadā, jo liels apmeklētāju skaits piesaista finanses mūsu uzņēmējiem. Mudinām pašvaldību atbalstīt šādus notikumus ne tikai ar finansējumu, bet galvenokārt neliekot šķēršļus to organizatoriem. Reizēm morāls atbalsts un sapratne ir būtiskāka par naudu." Patlaban tiek aktualizēts jautājums par pašvaldības policijas aktīvāku iesaistīšanu nelegālo tirdzniecības vietu apsekošanā un likvidēšanā, kā arī par to, kā veicināt pašvaldības policijas darbu pilsētas sakoptības jautājumos, piemēram, nesakārtotu privāto teritoriju īpašnieku brīdināšana un nepieciešamības gadījumā arī sodīšana, lai īpašumi tiktu uzturēti pienācīgā kārtībā un nedegradētu apkārtējo vidi.

Talsu novada pašvaldībai ir ļoti daudz ārvalstu sadarbības partneru, taču līdz šim sadarbība vairāk notikusi pašvaldību līmenī. Agrā pavasarī Talsos bija ieradušies visu sadraudzības pilsētu pārstāvji un komersantu klubs izmantoja iespēju ar tiem iepazīties. Sarunu rezultātā ir panākta vienošanās ar pašvaldību, ka vizītēs uz sadraudzības pilsētām dosies līdzi arī uzņēmēji. "Mūsu uzņēmēji jau bijuši Itālijā, kur iepazinās arī ar poļu uzņēmējiem. Drīz vien uzņēmām ciemos šos Polijas pārstāvjus un tagad plānojam atbildes vizīti pie poļu uzņēmējiem. Vasarā ir paredzēta arī Turcijas delegācijas ierašanās," informē A. Araks.

Talsu komersantu klubs ar katru dienu kļūst aktīvāks, un kopsapulces ir labi apmeklētas. Tiek iniciēti arvien jauni jautājumi, gan attiecībā uz sadarbību ar pašvaldību, gan komerciālu problēmu risināšanā. "Komersantu klubs zināmā mērā ir kā apdrošināšanas polise – par salīdzinoši nelielu līdzmaksājuma daļu kluba biedri var saņemt gan juridisku, gan tīri praktisku palīdzību. Pavisam nesen mums izdevās noregulēt attiecības starp ģenerāluzņēmēju un apakšuzņēmēju. Mēs nevaram risināt katra uzņēmuma iekšējās problēmas, taču mums kā sabiedriskai organizācijai ir lielākas iespējas aizstāvēt mūsu kluba biedru intereses visos līmeņos.

Svarīgākais