Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Armēņu šašliks un mājīga atpūta

VIESNĪCA VIONA iekārtojusies vēsturiskā ēkā Mēmeles krastā. Tās saimnieks un viesmīlīgais kolektīvs katru viesi sagaida kā personīgu draugu © Ojārs LŪSIS, Neatkarīgā

Nu jau divus gadus senā ēka tiešā Bauskas pils tuvumā ir būtiski mainījusies – Mēmeles krastā iekārtota kafejnīca Pie pils, kurā piedāvājumā ir ne tikai tradicionālā Eiropas virtuves ēdienkarte, bet arī autentisks armēņu šašliks.

Tikpat neparasta un vienlaikus jauka ir nelielā viesnīciņa Viona ar iekšpagalmu, kas dod iespēju saulrietus vērot Mēmeles krastā.

Lai arī šašliku nu jau gandrīz var saukt arī par latviešu tradicionālo ēdienu, tas tomēr ir un paliek kaukāziešu nacionālā vērtība, un maz ticams, ka latvietim izdosies pagatavot to tieši tādu, kāds sanāk armēnim. Tāpēc, ja kādam ir vēlme uzzināt, kāds tad īsti ir šašliks, tad darboties jāļauj armēņu pavāram. Krodziņš Pie pils piedāvā divu ļoti dažādu nāciju un mentalitāšu ēdienkartes - līdzās jau pieminētajam šašlikam dažādās interpretācijās ar dažādām piedevām apmeklētājiem ir dota iespēja izvēlēties ar katram latvietim zināmus ēdienus, tostarp grilētu vistas fileju un grilētu truša gaļu. Ziemassvētku laikā kafejnīcā īpaša Ziemassvētku ēdienkarte, kurā ietverts marinēts un cepts cūkas stilbs, piparkūku kārtojums un karstvīns.

Krodziņš piedāvā uzklāt galdus arī lielākam - līdz 30 cilvēkiem - ēdēju pulkam dažādos dzīves gadījumos. Jāpiebilst, ka nākamajā gadā Bauskā tiks atvērts vēl restorāns, kura piedāvājumā būs gan latviešu, gan armēņu ēdieni.

Ja vēlamies justies kā pasaku tēli, baudot neuzbāzīgu vēsturisku vidi, laipnu apkalpošanu, interesantu interjeru un netraucētu atpūtu, tad viesnīca Viona ir lieliska izvēle gan laikā, kad apceļojat Latviju, gan vienkāršai nedēļas nogalei, kad gribas aizbēgt no ikdienas. Viesnīcā ir vietas tikai 25 cilvēkiem, kas ir garantija, ka katrs viesis šeit tiek uzņemts kā personīgs draugs. Lieliskā atrašanās vieta sniedz iespēju izbaudīt vakara pastaigas pils parkā un aizstaigāt līdz vietai, kur, satekot Mūsai un Mēmelei, rodas Lielupe, kā arī izmantot iespēju apskatīt citas Bauskas pilsētas skaistākās vietas. Atgriežoties no pastaigām, atgūt dzīvessparu palīdzēs saunas un baseina apmeklējums. Arī viesnīciņā ir atvērta kafejnīca ar armēņiem raksturīgo ēdienkarti. Jauku Jums atpūtu sola viesnīcas Viona viesmīlīgais kolektīvs.

***

UZZIŅAI

• Lai pieteiktu banketu vai rezervētu vakariņu galdu, ar kafejnīcu Pie pils var sazināties pa tālruni 22443424.

• Viesnīcas Viona tālrunis 25 262 808, booking.com