Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Gulbenieši gatavi jaunajai sporta sezonai

PAKĀPENISKI tiek pilnveidota ne tikai Olimpiskā centra infrastruktūra, bet arī pieaicināti treneri, kas dod savu ieguldījumu sportisko sasniegumu © Ojārs LŪSIS, Neatkarīgā

Pirms diviem gadiem izveidotais nodibinājums Gulbenes olimpiskais centrs pagājušā gada oktobrī ieguvis pilntiesīga olimpiskā centra statusu, kas paver plašākas iespējas Gulbenes puses jauniešiem un pieaugušajiem trenēties profesionālā līmenī labos apstākļos.

Ciešā sadarbībā ar Bērnu un jauniešu sporta skolu

Olimpiskais centrs Gulbene ir cieši saistīts ar Gulbenes Bērnu un jauniešu sporta skolu, kurā savu karjeru ir sākuši daudzi Latvijā un ārvalstīs atpazīstami sportisti, olimpisko spēļu dalībnieki un arī medaļnieki. Kā jau ierasts, sporta skola un tagad arī Olimpiskais centrs Gulbene sezonu uzsāk mazliet pēc 1. septembra - šogad 8. septembrī ar cirka izrādi un labāko skolu apbalvošanu svinīgi sākās jaunais mācību gads, kas nosaukts par Kvalitātes gadu.

Olimpiskā centra un sporta skolas direktors Māris Čakars uzsver: «Olimpiskās spēles ir jebkura sportista sapnis, taču, lai tiktu līdz olimpiskajām spēlēm, ir jāiegulda milzīgs darbs gan sportistam, gan trenerim un atbalsta komandai. Jebkurā sporta veidā noteicošais nav tikai nauda, bet galvenais ir vēlēšanās - ir jādeg acīm, jo tikai tad ir iespējami panākumi. Tāpat kā labs ārsts var būt tikai tas, kurš deg par savu lietu, tā arī labs sportists un labs treneris var būt tikai tas, kuram tas ir vissvarīgākais dzīvē.»

Labi sasniegumi Jaunatnes olimpiādē

Šogad vairāk nekā 30 Gulbenes puses jauniešu startēja Latvijas Jaunatnes olimpiādē, kurā kopuma izcīnīja sešas medaļas, tostarp vienu zelta raudzes, divas sudraba un trīs bronzas. Vairāki no medaļniekiem iekļauti talantu atbalsta programmā. Māris Čakars informē, ka vairāki jaunie talanti nav gulbenieši, bet novada iedzīvotāji, tāpēc dzīvo internātā, kur ir labi sadzīves apstākļi.

Šobrīd sporta internātā dzīvo seši jaunie sportisti, bet vēl ir brīvas vietas vairākiem jaunajiem talantiem. Direktors aicina izmantot šo iespēju arī citu novadu sportistus, jo dzīvošana internātā ir viegli savienojama ar mācībām vispārizglītojošajā skolā un treniņiem profesionāļu vadībā. Šogad Gulbenes novada BJSS ir izdevies piesaistīt jaunu treneri basketbolā, Oskaru Vīksnu, kurš tikko ir absolvējis Sporta akadēmiju un nāk no Gulbenes puses/

Pakāpeniski pilnveido infrastruktūru

Gulbenē jau vēsturiski ir ļoti spēcīgas biatlona tradīcijas, tāpēc arī viens no Olimpiskā centra sporta veidiem, kam tiek pievērsta maksimāla uzmanība, ir biatlons un tam nepieciešamās infrastruktūras izveide. Iepriekšējā gadā ekspluatācijā nodota šautuve, bet šogad izbūvēta skrituļslidošanas un rolleru slēpošanas trase, kas, savienojoties ar pilsētas infrastruktūru, dos lielisku iespēju trenēties sporta skolas un Olimpiskā centra jauniešiem, kā arī pilsētniekiem aktīvi pavadīt brīvo laiku. Jāatrisina trenera jautājums biatlonā - sadarbībā ar federāciju. Vaicāts par turpmākajiem infrastruktūras uzlabojumiem, direktors uzsver: «Ir ļoti nepieciešams peldbaseins, jo tas ir neatņemama kvalitatīvu treniņu sastāvdaļa jebkuram sporta veidam. Vienlaikus to varēs izmantot arī vispārizglītojošo skolu bērni un pieaugušie novada cilvēki. Mēs esam pateikuši savu viedokli gan par to, kādam tam jābūt, gan kur jāatrodas, lai tas būtu pēc iespējas pieejamāks un pilnvērtīgi izmantots. Ceram, ka deputāti atbalstīs šo projektu un drīzumā arī Gulbenē būs baseins.»

Olimpiskais centrs Gulbene saņēmis bijušo gulbeniešu, sportistu dāvinājumu 20 tūkstošu eiro apmērā. Nauda izmantota gan sporta nodarbību vides uzlabošanai, gan darbinieku ikdienas apstākļu uzlabošanai.