Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Iepazīsti Latviju! Gulbene kļūst par dārzu pilsētu

© Ojārs LŪSIS, Neatkarīgā

Gulbeni ne bez pamata nereti dēvē par zaļu pilsētu, jo pilsētā no agra pavasara līdz vēlam rudenim krāšņi zied puķes, kuplo koki un krūmi parkos, skvēros, ielu malās un, protams, privātmāju pagalmos. Lai zaļās pilsētas nosaukumu nostiprinātu, ir iestādīts arī Eiropas dārzs.

Eiropas dārzs sakuplojis un pieņēmies spēkā

Eiropas dārzs iestādīts 2015. gadā, laikā, kad Gulbenē norisinājās grandiozs Eiropas mēroga pasākums Euroweek 2015, kurā pulcējās cilvēki no visām Eiropas Savienības valstīm. Atskatoties uz to laiku un runājot par šodienu, Gulbenes labiekārtošanas iestādes vadītāja Ligita Miezīte vēsta: «Izvēloties katrai valstij atbilstošos kokus un krūmus, bija jāņem vērā arī Gulbenē raksturīgie klimatiskie apstākļi, lai skaudrajās Vidzemes ziemās tie neizsaltu. Tagad redzam, ka izvēle ir bijusi pareiza. Eiropas dārzu esam papildinājuši ar puķu dobēm.»

JAUNATNES PARKĀ šogad atklāta vasaras estrāde, kurā izvietoti arī Novadnieku saieta dalībnieku - pagastu pārvalžu - dāvinātie soli / Ojārs LŪSIS, Neatkarīgā

Vaicāta, vai bieži nākas saņemt komplimentus un paldies par ieguldījumu pilsētas sakopšanā un krāšņuma radīšanā, Ligita Miezīte atzīst: «Reti esmu dzirdējusi. Biežāk labus vārdus saņem meitenes, kas ikdienā stāda un ravē puķudobes. Tad gan garāmgājēji, it īpaši pilsētas viesi, saka: «Cik pie jums ir skaisti!» Laikam jau gulbenieši pie tā ir pieraduši. Mūsu darbs saistīts ar zāles pļaušanu, puķu dobju ierīkošanu un kopšanu, kokaugu stādīšanu, dzīvžogu cirpšanu, koku vainagu veidošanu, kā arī koku zāģēšanu. Savukārt, ziemas periodā darbs saistīts ar sniega tīrīšanu no ietvēm un ietvju kaisīšanu ar smilti. Tā tas ir gadu no gada, rodas sajūta, ka nekas jau nemainās. Ja būvnieks uzceļ māju, tad to visi redz kā padarītu darbu. Cenšamies, lai pilsētā būtu pamanāmas gadskārtas un nozīmīgākie svētki. Šogad, tuvojoties 1. septembrim, skvēros izvietojām Zinību dienai piemērotus pilsētas rotājumus - grāmatas, burtus, zīmuļus, ģeometriskas figūras un arī Buratino.»

Jauna estrāde Jaunatnes parkā

Šis gads Gulbenē ir iezīmējies ar vēl vienu jaunu un skaistu notikumu - Jaunatnes parkā uzbūvēta vasaras estrāde. Tās atklāšana sakrita ar Novadnieku saieta laiku jūlija beigās, un kā apliecinājumu piederībai Gulbenes novadam katra pagasta pārvalde pilsētas estrādei dāvinājusi savu solu. Savukārt, Rotari klubs pilsētai uzdāvinājis jauniešiem paredzētas āra vingrošanas iekārtas.

Aicinājums iedzīvotājiem

Lai pilsēta būtu skaistāka, arī privāto māju pieguļošās teritorijas ir kārtībā jāuztur māju īpašniekiem. Ligita aicina iedzīvotājus iesaistīties pilsētas tēla veidošanā, jo tikai visiem kopā izdosies Gulbeni padarīt par skaistāku, ziedošāku un sakoptāku pilsētu. Vēl viena lieta, ko Labiekārtošanas iestādes vadītāja ir novērojusi, ka daudzas sakoptas pilsētas teritorijas ir aiz augstiem dzīvžogiem.

Gulbenes labiekārtošanas iestādes vadītāja Ligita Miezīte saka lielu paldies labiekārtošanas iestādes darbiniekiem, kā arī pilsētas iedzīvotājiem par ieguldīto darbu pilsētas sakopšanā!