Gulbenē gatavojas nebijušam notikumam - Novadnieku dienām

© Publicitātes foto

Vēl nebijušam notikumam – Novadnieku dienām -, kas Gulbenē notiks no 27. līdz 30.jūlijam, pašlaik sparīgi gatavojas novada dome un vietējā sabiedrība. Zem vienu svinību karoga būs apvienoti gan tradicionālie Pilsētas, gan Novada svētki.

Šo svētku unikalitāte - vienkopus sasaukt novadniekus no tuvienes un tālienes. Svētku ieskaņā 27.jūlijā Gulbenes luterāņu baznīcā notiks Nacionālā simfoniskā orķestra čellu grupas ērģelnieces Kristīnes Adamaites koncerts, bet pilsētas kultūras centra vasaras dārzā tiks demonstrēta gulbenietes Laumas Ozolas producētā filma "Dzimuši Gulbenē. Radīti skatuvei".

28.jūlija rīts Gulbenē sāksies ar konferenci "Gulbenes novads-punkts pasaules kartē vai lidlauks?", kurā varēs piedalīties gan klātienē, gan vērot norisi tiešajā translācijā vasaras dārzā. Novadnieki tiks aicināti pieredzes apmaiņā interešu/nozaru grupās. Tiks atklāts vides objekts - Gulbenes novada goda bibliotēka. Iecienītā vieta skvērā pie pilsētas stacionārā pulksteņa, kas ir pilsētas ģeogrāfiskais centrs, būs iespēja vērot vietējo spēkavīru paraugdemonstrējumus. Ikviens būs aicināts piedalīties vēl viena jauna objekta - vasaras skatuves - atklāšanā Gulbenes Jaunatnes parkā. Turpat todien notiks senioru pasākums "Zelti gadi" kopā ar novadnieku Jāni Rijnieku, Gulbenes Mūzika skolas pūtēju orķestri, vokālajiem ansambļiem, līnijdejotājiem, folkloras kopām, grupu "Senči". Aktīvās atpūtas cienītāji vakarā tiks aicināti doties sportot uz pilsētas lielo stadionu, kas pēc apjomīgās renovācijas iedzīvotājiem kļuvis pieejams šogad. Tie, kuri par savu jelkad ir saukuši Gulbenes mākslas skolu, tiks mīļi aicināti būt kāt kustīgo bilžu vakarā. Noritēs arī šajā pilsētā ļoti iemīļotās, romantiskās nakts orientēšanās sacensības, kuru dalībniekiem pēc fotogrāfijā jāatpazīst dažādi Gulbenes vides objekti.

Dienas noslēgumā Vecgulbenes muižas parkā notiks akadēmiskās mūzikas koncerts, kurā piedalīsies tādi Latvijā pazīstami no Gulbenes nākuši mākslinieki kā vokālisti Nauris Indzeris, Sabīne Krilova, pianists Rihards Plešanovs, mūziķis Valdis Zilveris, kā arī vietējais pūtēju orķestris Jolanda Andževa vadībā un Gulbenes novada jauktie kori Uulda Kokara vadībā. Nakts balle notis pilsētas centrā - vasaras dārzā kopā ar vietējiem estrādes mūziķiem un kolektīviem, sarp kuriem būs arī Ralfs Rubenis un grupa "Tranzīts".

29.jūlijs amatniecības izstrādājumu tirgus diena Vecgulbenes muižas parkā. Noritēs arī atvērto durvju dienas pagastu un pilsētas iestādēs un uzņēmumos. Jaunatnes parkā notis Bērnu svētki. Vasaras dārzā visu dienu noritēs filmu demonstrācija par novadu un akustiskie koncerti. Dažādās pilsētas vietās būs sacensības un iespēja piedalīties tajās. Gulbenes kultūras centrā vakarā varēs noskatīties novadnieku kopīgi radīto teātra izrādi pēc Ādolfa Alunāns motīviem - "Mūsu kauss". Vakarā paredzēts arī atraktīvs gājiens-brauciens "Bānīši ripo!", kas sāksies Dzelzceļa ielā turpināsies pa Oskara Kalpaka ielu un noslēgsies Skolas ielā. Vakara izskaņā Gulbenes lielajā stadionā novadnieki pierādīs, ka ir latviešu tautiskās dejas kopēji un dejošanas tradīciju turpinātāji. Noritēs plašs koncerts, kurā piedalīsies novada visu paaudžu tautisko deju kolektīvi un amatieraktieri. Būs arī salūts un balle kopā ar grupu "Dakota".

30.jūlijā Gulbenē - kapusēvtki. Visu pēcpusdienu kultūras centrā un ap to noritēs amatierteātru izrādes un tautas mākslas kolektīvu koncerti.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.