Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Jelgavas poliklīnika – labs risinājums veselības jautājumu risināšanai

POLIKLĪNIKAS vadītāja Gunta Arnīte ir pārliecināta, ka poliklīnika ieņems arvien nozīmīgāku lomu pilsētas dzīvē un palīdzēs jelgavniekiem rūpēs par viņu veselību © Ojārs LŪSIS, Neatkarīgā

Jelgavas poliklīnika ir viena no lielākajām ambulatorajām veselības aprūpes iestādēm reģionā, piedāvājot plašas diagnostikas iespējas, visdažādāko jomu augsta līmeņa speciālistu pieejamību un pieredzējušu ģimenes ārstu konsultācijas.

Primārais Jelgavas poliklīnikas mērķis ir sniegt kvalitatīvus ambulatoros veselības aprūpes pakalpojumus valsts apmaksātās programmas ietvaros, taču līdz ar nepiedodami zemo valsts apmaksātās veselības aprūpes finansējumu, kas rada lielas rindas gan pie ģimenes ārstiem, gan speciālistiem un diagnostiskajiem izmeklējumiem, vienīgais veids, kā piedāvāt cilvēkiem savlaicīgu veselības aprūpi, ir maksas pakalpojumu attīstība. Poliklīnikas valdes locekle Gunta Arnīte uzsver: «Mēģinot rast risinājumus, kā uzlabot veselības aprūpes pieejamību reģionā, Jelgavas pilsētas pašvaldības uzņēmums SIA Jelgavas poliklīnika pēdējo gadu laikā ir ieviesis vairākus jauninājumus. Lai samazinātu izmaksas un dotu cilvēkiem iespēju saņemt savlaicīgu veselības aprūpi, esam izstrādājuši konkurētspējīgu maksas pakalpojumu sistēmu. Ieviesām kompleksas veselības pārbaužu paketes, kuru ietvaros izmeklējumus un ārstu konsultācijas iespējams veikt 5 līdz 6 stundu laikā, maksājot mazāk nekā tad, ja katra konsultācija un izmeklējums tiktu veikts atsevišķi. Vispārējā veselības pārbaude izmaksā 100 eiro, sirds veselības pārbaude 100 eiro, bet sportistiem paredzētā veselības pārbaude 120 eiro.»

Vienas dienas izmeklējumu pakete ļauj mūsdienu aizņemtiem cilvēkiem vienā dienā pārbaudīt savu veselību, lai laikus konstatētu problēmas un pārliecinātos par savu veselības stāvokli.

Vienas dienas izmeklējumu paketes Sirds veselība visas procedūras un konsultācijas notiek labāko speciālistu uzraudzībā. Pārbaudē ir iekļauta pirmreizēja kardiologa apskate; asins analīzes; elektrokardiogramma; veloergometrija; ehokardiogramma un atkārtota kardiologa apskate, un sniegtas rekomendācijas.

Paketē Pārbaudi savu veselību! poliklīnika piedāvā ģimenes ārsta apskati un konsultāciju; analīzes, kas atspoguļo praktiski visu iekšķīgo orgānu veselības stāvokli; ultrasonogrāfisko vēdera dobuma izmeklēšanu; krūškurvja orgānu rentgenogrammu; elektrokardiogrammu. Pēc izmeklējumu rezultātiem ārsts dos slēdzienu par pacienta vispārīgo veselības stāvokli, kā arī rekomendācijas veselīga dzīvesveida ievērošanā.

Kompleksās pārbaudes pakete Sporto vesels paredzēta mūsdienu dzīves ritma aktīvajiem cilvēkiem, kuri izvēlas sportot, lai saglabātu labu veselību, možu garu, pievilcīgu izskatu. Tomēr, lai uzsāktu aktīvu, sportisku dzīvesveidu pareizi, ir nepieciešams iepriekš vispusīgi pārliecināties par savu veselību, lai ar nepareizu vai pārāk strauju sportošanu nekaitētu sev.

Paketē Sporto vesels poliklīnika piedāvā ārsta kardiologa apskati un konsultācijas; veloergometriju; ehokardiogrāfiju; elektrokardiogrammu; fizioterapeita konsultāciju, kā arī aktīva dzīvesveida piekritējiem nepieciešamās analīzes. Visus paketēs ietilpstošo izmeklējumu rezultātus un ārstu slēdzienus pacients saņems personīgi.

Lai cilvēkiem ar pārvietošanās grūtībām analīžu nodošana nesagādātu problēmas, Jelgavas poliklīnika ar 2017. gada 1. janvāri piedāvā jaunu pakalpojumu: analīžu ņemšana mājās. Pakalpojums ir pieejams otrdien un piektdien rīta pusē. Analīžu ņemšanas pakalpojuma izmaksas ir 7,50 eiro (cenā nav iekļauta analīžu maksa).

Visi minētie pakalpojumi tiks sniegti, iepriekš pierakstoties reģistratūrā (tālrunis maksas pakalpojumiem: 26649911).

Jelgavas poliklīnika pagājušajos gados veikusi ievērojamas investīcijas tehnoloģiskajā nodrošinājumā - iegādāta mūsdienīga rentgenoloģiskā aparatūra un citiem izmeklējumiem nepieciešamās tehnoloģijas. Šobrīd akcentēta ir pirmā stāva telpu pārbūve, bet tuvākajā laikā uz lielo ēku pārcelsies arī sieviešu konsultāciju nodaļa, lai ārsta apmeklējumu un izmeklējumus varētu veikt vienviet.