Lieliska izklaide ģimenēm ar bērniem

© Publicitātes foto

Liepāja ir draudzīga pilsēta – tā rūpējas gan par savām ģimenēm un bērniem, gan mīļi aicina izbaudīt pilsētas burvību visus citus – tuvus un tālus viesus. Pilsēta piedāvā ne tikai izklaides brīvā dabā, bet arī izglītojošus, atraktīvus un jautrus notikumus jebkādos laika apstākļos.

Jautrībai un aktivitātēm

Pilsētas parkos, centra skvēros un mikrorajonos ir iekārtoti koši atrakciju laukumi, kas vilina visos gadalaikos. Azartiskākajiem jāizmēģina kāda no šovasar atklātā piedzīvojumu parka Tarzāns šķēršļu trasēm. Tās ierīkotas viena līdz piecpadsmit metru augstumā, tādējādi piemērotas dažāda vecuma un sagatavotības bērniem un pieaugušajiem. Arī garāko trošu nobraucienu Latvijā, kas ved pāri Beberliņu ūdenskrātuvei, atradīsiet tieši Liepājā.

Liepājas Olimpiskā centra ūdens atrakciju parkā slīdkalniņi un strūklakas nodarbinās mazos draiskuļus, kamēr vecāki var omulīgi izbaudīt spa priekus un pasēdēt džakuzi, baudot kokteili vai svaigi spiestas sulas, vienlaikus vērojot mazuļu izklaides.

Liepāja nav iedomāja bez jūras un kuģiem, tāpēc Raiņa parkā ir noenkurojies rotaļu kuģis, savukārt īstus zvejnieku un militāros kuģus var aplūkot pilsētas kanālmalas promenādē. Prieks un sajūsma valda arī J. Čakstes laukumā, sevišķi vakarpusē, kad strūklaku dejai pievienojas gaismas rotaļas.

Nesteidzīgākai Liepājas iepazīšanai ģimenes ļaujas izbraucienam ar autovilcieniņu, kas ik dienu savu ceļu sāk no lielajām bungām, blakus boulinga klubam Dzintara boulings.

Zinātkārajiem un viszinīšiem

Pasaules jaunatklājēji taustāmā un uzskatāmā veidā ar dažādu eksponātu un eksperimentu palīdzību iemācās labāk izprast lietu un vielu īpašības, kā arī fizikas likumus zinātkāres centrā Zinoo. Liepājas muzejs piedāvā muzejpedagoģijas nodarbības par Latvijas vēsturi, etnogrāfiju, senajām amatu prasmēm, bet par bērniem piemērotu programmu, tostarp 3D formātā, gādā kino Balle. Jāatzīmē, ka Liepājā ir divi leļļu teātri - ceļojošais un stacionārais, bet kultūras centros notiek dažādi svētku sarīkojumi - gan bērniem, gan visai ģimenei.

Liepājas ezerā un tam piegulošajās pļavās, kas ir nozīmīga ūdensputnu caurceļošanas un ligzdošanas vieta, vērojama liela putnu rosība. No putnu vērošanas torņiem paveras skats uz ezeru un atklājas nepierasta pilsētas ainava. Ņemiet līdzi binokli un mēģiniet saskatīt un atpazīt putnus!

Liepājas aktualitāte - sports

Liepājai šogad piešķirts Eiropas sporta galvaspilsētas statuss, ko pilsēta pilnībā attaisno. Šeit ir gan veloceliņi ceļošanai ar divriteni, gan vairākas citas vietas, kur pavadīt laiku sportiskā gaisotnē.

Arī kanālmalas ostas spīķerī iemājojis sportisks azarts - tur šovasar ir atvērta Blue Shock Race elektrokartinga halle. Pavisam drīz šeit būs arī pirmā dronu arēna Baltijas valstīs.

Jūrmalas parkā bērnus priecē ne tikai lielākais no pilsētas rotaļu laukumiem, bet iedvesmo arī Liepājas lepnums - Ņujorkas Knicks basketbolista liepājnieka Kristapa Porziņģa dāvinātais NBA basketbola laukums, kam apmeklētāju netrūkst pat visvējainākajās dienās.

Arvien vairāk ģimeņu izvēlas Liepāju, lai pavadītu piedzīvojumiem pilnas dienas, jo te var aktīvi izkustēties, iepazīt dabu, vēsturi, zinātni un vienkārši izbaudīt Liepājas īpašo auru.

Latvijā

Finanšu ministrija (FM) ir sagatavojusi un iesniegusi saskaņošanai Solidaritātes iemaksas likumu, kas nosaka pienākumu Latvijā reģistrētām kredītiestādēm, kā arī citu valstu kredītiestāžu filiālēm Latvijā veikt solidaritātes iemaksu.