Iekšpagalmu labiekārtošana Ventspilī

© Olga ZAVADIĻIKA

Ventspils noteikti ir līdere bērnu rotaļu laukumu ziņā Latvijā, pilsētā pašlaik ir 32 bērnu rotaļu laukumi, kas izbūvēti, ja ne katrā iekšpagalmā, tad vismaz katrā daudzdzīvokļu dzīvojamo māju kvartālā, kā arī divas bērnu pilsētiņas.

Pērn pēc iedzīvotāju ierosinājuma tapa iespaidīgs un moderns rotaļu un atpūtas parks privāto dzīvojamo māju rajonā - Žāžciemā, kur pašvaldība speciāli šim mērķim iegādājās zemes gabalus.

Tas ir trešais lielākais rotaļu parks pilsētā, tajā ir trīs rotaļu iekārtas ar krāsainu un triecienabsorbējošu gumijas segumu, kas piemērotas dažāda vecuma bērniem. Tāpat uzstādītas divas atsperu šūpoles, kā arī parastās šūpoles, kuras aprīkotas gan ar parasto, gan sēdeklīti pašiem mazākajiem.

Pēc iedzīvotāju ierosinājumiem parkā uzstādīts gan daudzfunkcionāls trenažieris, gan četru veidu āra trenažieru grupa, kā arī izbūvēts basketbola laukums. Ierīkoti pastaigu celiņi, atpūtas vietas ar soliņiem un atkritumu urnām, izvietota tualete, iekārtotas apstādījumu zonas ar košumaugiem, krūmiem un jauniem kociņiem. Parks visā tā teritorijā izgaismots un tam uzstādīts nožogojums.

Arī šogad Ventspilī top jauni rotaļu laukumi. No deviņiem daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iekšpagalmiem, kurus šogad paredzēts labiekārtot, četros izbūvē jaunus rotaļu laukumus - katrā upes krastā pa diviem.

Domājot par pašu mazāko ventspilnieku drošām rotaļām, izbūvējot jaunus rotaļu laukumus, tie tiek aprīkoti ar triecienabsorbējošu gumijas segumu. Pakāpeniski ar šādu segumu aprīko arī rotaļu iekārtas abās bērnu pilsētiņās, kas izbūvētas pirms vairāk nekā 10 gadiem un kur līdz šim atradās smilšu segums.

Gumijas seguma ieklāšanas darbi zem rotaļu iekārtām turpinājās arī šogad. Nule kā pabeigti darbi pie lielākās no iekārtām Pārventā, bērnu parka Fantāzija aprīkošana ar gumijas segumu, kā arī ar moderno un elastīgo gumijas segumu, kas pasargā no nevēlamām traumām, šogad tika aprīkotas trīs rotaļu iekārtas pilsētas kreisā krasta bērnu pilsētiņā (Poruka ielā).



Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais