Kā vienmēr – grandiozi

UZ ŪDENS. Ātrumlaivu sacensības jau ir tradīcija, taču šoreiz uz svētkiem būs ieradies arī vikingu kuģis Nameisis, kurš uz klāja uzņems tos, kuri vēlas uz Jēkabpili paskatīties ar Daugavas acīm © Publicitātes foto

Lai arī daži labi augstās mākslas aizstāvji prātuļo, ka pilsētas svētki ir sevi izsmēluši un jādomā kas cits, pieredze parāda, ka svētki vajadzīgi katrā pilsētā – tie vieno vietējos iedzīvotājus un saaicina ciemos viesus.

Ja jāizvēlas, kurš no ieplānotajiem notikumiem ir pats svarīgākais, tad tas var būt tikai un vienīgi subjektīvs viedoklis, jo pasākuma programmā iekļauti notikumi, kuru vidū katrs atradīs tieši to - sev sirdij tuvāko.

Aktīvā dzīvesveida piekritēji nelaidīs garām iespēju savai pilsētai uzdāvināt kilometrus, kas pieveikti skrienot, braucot ar velosipēdu vai nūjojot. Faktiski šis pasākums ir kā ieskaņa svētku maratonam, kas ilgs no 7. līdz 9. jūlijam. Jau ceturtdien tiks atvērti Kino plača Dārza svētki, kuri iepriekšējā gadā izsauca lielu apmeklētāju interesi un šogad solās būt vēl aizraujošāki, jo klāt būs ar muzikālā apvienība Muskatrieksts, bet uz ekrāna festivāla Short Riga īsfilmu programma.

Piektdienas centrālais pasākums noteikti ir Starptautiskais Tautas mūzikas festivāls LUSTES X, kas norisināsies Sēļu sētā, bet lustēšanās būs manāma visā pilsētā arī sestdien.

No sestdienas programmas īpaši jāatzīmē Intara Busuļa koncerts un muzikālais uguņošanas uzvedums. Vairāk informācijas mājaslapā internetā: www.jkp.lv, www.jekabpils.lv



Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais