Piešķirts valsts ģimnāzijas statuss

© Ojārs Lūsis

Pēc piecu gadu pacietīga darba Ogres ģimnāzijas pedagogiem un vadībai šis mācību gads sākās ar priecīgu vēsti – Ogres ģimnāzijai piešķirts valsts ģimnāzijas statuss, kas nenoliedzami ir pelnīts gods, bet uzliek arī vēl lielāku atbildību par audzēkņu sekmēm un skolas attīstību.

Ogres ģimnāzijai vienmēr ir bijusi vadošā loma tehnoloģiju ieviešanas un izmantošanas jomā – jau 11 gadus tā ir LatSTE (Latvijas sabiedrības tehnoloģiju ekspozīcijas) organizētāja skola. Kamēr citviet vēl tikai pamazām ievieš eklasi, interaktīvās tāfeles, datorus un projektorus, Ogres valsts ģimnāzijā šāds aprīkojums ir gandrīz katrā klasē. Ģimnāzijas direktore Aina Bērce atzīst, ka sagatavošanās stundai, lai pilnvērtīgi izmantotu visas pieejamās tehnoloģijas, skolotājiem prasa daudz laika, tāpēc praktiskajā darbā ir iesaistīti arī skolēni, kam tiek uzticēta informācijas atrašana internetā.

Vaicāta, kā panākt centralizēto eksāmenu rezultātus, kas atbilst valsts ģimnāzijas kritērijiem, Aina Bērce skaidro: "Ne visi bērni ir vienādi, tāpēc jāstrādā ar katru individuāli. Ne tikai ar talantīgajiem, bet arī ar tiem, kam mācības nevedas tik viegli. Ģimnāzija realizē dzīvē diferencētu pieeju katram audzēknim."

Valsts ģimnāzijas statusa iegūšana ir visa kolektīva darbs, un direktore par to izsakās vislabākajiem vārdiem. Lai arī pedagogiem radītu kopības izjūtu, jo ikdienas steigā bieži vien pat nedēļu neiznāk satikties un parunāt, tiek organizēti kopēji tējas vakari, braucieni uz teātra izrādēm un baseina apmeklējumi. Atkal jāsaka sen zināmā patiesība: tikai kopībā ir spēks!

Svarīgākais