Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Latvijas jaunākās pilsētas skola - Skrundas vidusskola

Pasākumā Politika, vēsture un sociālie aspekti ASV Hip-hop attīstības vēsturē viesojās pasniedzējs Nphtali Daniel Rivkin no ASV vēstniecības Latvijā © Ojārs Lūsis

Skrundas vidusskola kā zinību kuģis noenkurojusies Rīgas – Liepājas šosejas malā. Laikam jau projektētājiem, kuri savu darba rezultātu atklāja 1968. gadā, bija gribējies atdzīvināt kailo māla kalnu ar retajām priedītēm, piešķirot dzīvību šai teritorijai.

Un dzīvība te kūsā. Vairākas paaudzes bērnus ir vedušas šurp ne tikai no Skrundas, bet arī no Rudbāržiem, Nīkrāces, Raņķiem un Jaunmuižas. Te ir laba mācību materiālā bāze un spēcīgs skolotāju kolektīvs. Katru gadu tiek iegūtas godalgotas vietas mācību olimpiādēs valstī. Draudzīgā aicinājuma skolu reitingā kopš 2012. gada skola ir labākā starp 20 pilsētas skolām, arī Ata Kronvalda fonda novērtējumā mazo skolu grupā.

Skolā mācās 328 skolēni, strādā 38 pedagogu un 20 tehnisko darbinieku. Te ir skolotāji, kuri paši beiguši šo iestādi un atgriezušies, lai strādātu kopā ar saviem bijušajiem skolotājiem kā kolēģiem.

Skolas sporta dzīve nav iedomājama bez volejbola – ne tikai klasiskā, bet arī pludmales volejbola, jo te mācījušies Latvijā populāri volejbolisti.

Skolā skan dziesmas, mūzika un dzeja, tiek spēlēts teātris, bet interesantākie notikumi skolas dzīvē ir Žetonu vakari, izlaidumi, salidojumi. Pēdējais pirms pusgada – 2015. gada 10. oktobrī, kad skola svinēja 65 gadu jubileju un te sapulcējās daudz absolventu, kuri atzinīgi izteicās par skolas dotajām zināšanām.

Ir daudz skolēnu, kuri paspēj visu – labi mācīties, sportot, dziedāt, dejot, piedalīties jaunsargu pasākumos, kas veltīti Oskara Kalpaka piemiņai, un brīvprātīgo darbā Skrundas pilsētā. Vairākus gadus skola iesaistījusies Eiropas Savienības projektos, kas veicina skolotāju un skolēnu pieredzes apmaiņu ar skolām visā Eiropā.

Pati skola pēc renovācijas ieguvusi jaunu ārējo izskatu. Pie skolas aug absolventu dāvinātie augi. Arī vakarā skola dzīvo aktīvā ritmā, jo te sacenšas galda hokejā, teikvondo, basketbolā, florbolā. Skolas līdzpārvalde organizē dažādus pasākumus un dekorē skolu pirms svētkiem.

Bet 18. novembrī vajag braukt garām mūsu skolai, jo tad tā kā gaismas un zinību kuģis ar visos logos iedegtām svecēm rada svētku prieku katra garāmbraucēja sirdī.

Ienāciet mūsu skolā! Mēs gaidīsim!