Balvos izdemolē laimētavas

© F64

Ceturtdienas, 21. janvāra, vakarā bravūrīgi noskaņots vīrietis izsita visu trīs Balvu pilsētā esošo spēļu zāļu logus un durvis. Iedzīvotāji zina stāstīt, ka demolēts ticis ne tikai ar kāju un dūru palīdzību, bet sists tika arī ar beisbola nūju un pudelēm.

Vīrietis atradās alkohola reibumā, un, lai gan viņa rīcības motīvs policijā vēl tiek noskaidrots, iespējams, viņa huligānisma pamatā ir lielas naudas nospēlēšana kādā no trim pilsētas laimētavām.

Mazpilsētā atrodas trīs spēļu zāles – Fenikss laimētava, Glorina un Jocker. Vislielākais kaitējums (izsisti četri stikla logi) nodarīts Fenikss laimētavai, kura ir lielākā no tām un atrodas pašā pilsētas centrā. «Brīdī, kad tika sisti logi, nevarēja saprast, kas īsti notiek, skaņa bija briesmīga un līdzinājās šāvieniem. Iekšā esošie cilvēki pārbijās, spēļu zāles darbinieki aizslēdza durvis un izsauca policiju,» Neatkarīgajai stāsta aculiecinieks.

«Vīrietis ir aizturēts un kriminālprocess uzsākts. Laimētavu logi un durvis demolēti dažādos veidos, sists ir gan ar rokām, gan kājām. Demolētāja nodoms un mērķis policijā vēl tiek skaidrots, tāpēc tas, kāds sods tiks piemērots, ir atkarīgs no viņa motīva. Vīrieša nolūks varēja būt dažāds, iespējams, atriebties un izdarīt noziedzīgus nodarījumus pret svešu īpašumu. Ja tā, tad sods tiks piemērots atbilstoši Krimināllikuma 185. panta pirmajai daļai par svešas mantas tīšu bojāšanu. Tāpat vīrietis atradās alkohola iespaidā, tāpēc, ja tiks konstatēts, ka viņš ir izturējies bravūrīgi, būs jāpiemēro sods arī par huligānismu (pēc Krimināllikuma 231. panta pirmās daļas),» informē Balvu iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieka vietas izpildītājs Modris Zaķis. Ja tiek nodarīts apzināts kaitējums svešam īpašumam vai rupjā veidā tiek traucēts sabiedrības miers, persona tiek sodīta ar brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, naudas sodu vai piespiedu darbu.

Lai gan vandalisma mērķis nav oficiāli skaidrs, ir zināms, ka vīrietis vairākus gadus dzīvojis un strādājis Anglijā un tikai nesen atgriezies Latvijā. Iespējams, atgriežoties dzimtajā pilsētā, viņš ir mēģinājis palielināt savus iekrājumus tieši ar spēļu automātu palīdzību, bet, kad tas neizdevās un nauda tika nospēlēta, dusmu vadīts, atriebās visām trim Balvos esošajām laimētavām.

Spēļu zāle Jocker Balvos ir jauna un nemaz vēl nav uzsākusi savu darbību. Kāda iedzīvotāja zina teikt, ka šai laimētavai izsita ne tikai logus, bet arī stikla durvis. «Visticamāk, stikli tika izdauzīti ar pudeli,» stāsta balveniete. Savukārt Fenikss laimētavas biezos logus nav iespējams izsist nedz ar dūri, nedz pudeli. «Skaņa bija briesmīga, spēļu zālēs logus izsita ar beisbola nūju vai kaut ko tamlīdzīgu, jo ar pudeli tik biezus stiklus sasist nevarētu. Noziegums notika vakarā, kad iekšā vēl notika darbība, apsargs reaģēja nekavējoties un uzreiz izsauca policiju,» Neatkarīgajai stāsta aculiecinieks.