Sveces – mūsu kaislība

Baltic candles Ltd ikdienas izaicinājums ir ar vien radīt jaunus produktus saviem klientiem ar īpašu pievienoto vērtību- augstu servisu, individuāliem risinājumiem un atbilstību Eiropas standartiem © Publicitātes foto

Baltic candles Ltd SIA 2016. gadā iesoļo jubilejas noskaņās, jo februārī uzņēmumam aprit 20 gadu. Pamatojoties uz dāņu investoru redzējumu, pirms 20 gadiem uzņēmums tika dibināts Dobelē līdzās toreizējam uzņēmumam a/s Dobele, kurā sveces ražoja jau no 1969. gada.

Vēlāk vēsturiskā Dobeles sveču ražotne tika pievienota uzņēmumam SIA Baltic candles Ltd, tādējādi mūsu uzņēmums apvienoja Latvijas vēsturiskās sveču liešanas tradīcijas ar mūsdienu eiropeisko un uz eksportu vērsto redzējumu sveču ražošanā.

Esam saņēmuši daudz oficiālas atzinības par uzņēmuma nozīmīgumu Latvijas mērogā gan eksportspējā, gan kā nozīmīgs darba devējs un aktīvs sabiedrisko aktivitāšu atbalstītājs. Tikpat nozīmīga ir atzinība, ko gūstam no saviem klientiem, – viņi novērtē mūsu darbu un individuālo pieeju katram, tāpēc ilglaicīgi turpina sadarboties tikai ar mūsu uzņēmumu.

Šis ir bijis ļoti notikumiem bagāts un izaicinājumu pilns periods. Uzņēmums ir attīstījies un no maza ražotāja, kas sākotnēji ražoja tikai viena veida sveces vienam klientam, kļuvis par zināmu sveču ražotāju gan Baltijas reģionā, gan Eiropā. Apgrozījuma ziņā tas ieņem septīto vietu starp Latvijas ķīmiskās rūpniecības uzņēmumiem un ir nozīmīgs darba devējs savā reģionā. Eiropas līmenī tas ir viens no vadošajiem sveču ražotājiem attiecīgajā sveču sortimenta segmentā. Baltic candles Ltd ir specializējies individuālo pasūtījumu segmentā, tādējādi uz produkta visbiežāk nav redzams mūsu uzņēmuma nosaukums, bet gan pasūtītāja zīmols vai nosaukums. Pie Latvijas pircējiem mūsu sveces nonāk arī ar pasūtītāju zīmoliem, un arī ar zīmolu Dobeles Sveces.

Pagājušajā gadā ir realizēts lielākais investīciju projekts uzņēmuma vēsturē, kas bija iespējams, pateicoties ES fondu līdzekļiem, kā arī uzņēmuma spējai līdzfinansēt projekta virzību. Investīcijas ir nozīmīgs priekšnosacījums attīstības turpinājumam un konkurētspējas uzlabošanai.

Jubilejas gadā vēlos pateikt paldies darbiniekiem par ikdienas centību un darbu, kas tiek ieguldīts katrā svecē, jo, neskatoties uz to, ka ar katru gadu sveču ražošana kļūst aizvien automatizētāka, joprojām tas ir darbietilpīgs un komplicēts ražošanas process, kurā ir svarīgs katra cilvēka kvalitatīvs roku darbs un aktīva attieksme pret darbu.

Vēlos arī novēlēt Latvijas iedzīvotājiem svinēt mūsu jubileju kopā ar mums – ar Dobeles svecēm, padarot krāsaināku ikdienu un svētku mirkļus ar sveču liesmām, kas radītas Latvijā, Dobelē – sveču ražošanas tradīciju senākajā vietā ar augstiem kvalitātes standartiem. Kā ierasts, arī šogad mūsu firmas veikalā Dobelē būs īpašas aktivitātes latviešu vienai no senākajām tradīcijām – Sveču dienai 2. februārī, kā arī papildus būs jauki pārsteigumi par godu uzņēmuma jubilejai. Sekojiet informācijai mūsu uzņēmumu mājaslapā.



Latvijā

Aizsardzības sistēmas un Nacionālo bruņoto spēku iekšienē, ārpus komunikācijas, ir daudz lietu, kuras vajag mainīt un būs jāmaina, komentējot secinājumus pēc Krievijas drona nokrišanas Latvijas teritorijā, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.