Apsver iespēju būvēt vēl vienu tiltu pāri Daugavai

© F64

Daugavpilī apsver iespēju būvēt vēl vienu tiltu pāri Daugavai, par šo jautājumu spriests pilsētas domes Pilsētbūvniecības un vides komisijas sēdē.

Šobrīd Daugavpilī autotransportam ir pieejams tikai viens samērā noslogotais Vienības tilts pāri Daugavai, kas ir nepietiekami otrai lielākajai Latvijas pilsētai. Līdz ar to satiksmes maksimumstundās vērojama sastrēgumu veidošanās. Vienīgā alternatīva šobrīd ir tilts Daugavpils apvedceļā A14 (Kalkūni – Tilti), taču to pamatā izmanto tranzīta autotransports, izmantot to nokļūšanai no vienas pilsētas daļas otrā nav racionāli lielā papildus veicamā attāluma dēļ.

Taču, kā norāda Daugavpils pilsētas domes Pilsētplānošanas un būvniecības departaments, VAS Latvijas Valsts ceļi uzdevumā a/s Ceļuprojekts strādā pie Daugavpils pilsētas dienvidaustrumu apvedceļa iespējamības izpētes. Paredzēts izpētīt 20. gadsimta 80. gados daļēji uzbūvētā apvedceļa trases lietderību un izvērtēt iespējas turpināt tā būvniecību ar vēl vienu tiltu pāri Daugavai Ruģeļu ūdenskrātuves rajonā.

Pasūtītājam jau ir iesniegts pirmais starpziņojums (satiksmes intensitātes skaitīšanas dati, satiksmes aptaujas dati), uz kuru pamata veikta satiksmes plūsmas analīze un perspektīvā apvedceļa intensitātes prognoze.

Turpmākai darba izpildei ir nepieciešama informācija, viedokļi, ieteikumi no pašvaldības – esošā tilta un tilta pieeju Daugavpils pilsētā noslogotības izvērtēšana un labā krasta apvedceļa posma savienojumam ar Daugavpils pilsētu Ruģeļu mikrorajona apvidū izstrāde, lai nodrošinātu iespēju arī vietējai satiksmei ērti šķērsot upi. Nepieciešama arī informācija par pilsētas esošajiem sabiedriskā transporta maršrutiem, iespējamajiem vēlamajiem maršrutiem, perspektīvā Daugavpils dienvidaustrumu apvedceļa apkārtnē, par izstrādātajiem detaļplānojumiem, izsniegtajām būvatļaujām vai plānošanas un arhitektūras uzdevumiem dažādu projektēšanas un būvniecības darbu veikšanai izpētes zonā.

Pilsētbūvniecības un vides komisija atbalstīja šo priekšlikumu, un pašvaldība sniegs savus viedokļus, ieteikumus un nepieciešamo informāciju apvedceļu izpētes izstrādei, kas skar Daugavpils pilsētas administratīvo teritoriju.



Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais