Rožmalas – ieraudzīt un iemīlēties

Visiem, kam priekšā brīvdienas, kuru saturs vēl nav īsti piepildīts, gaidāmi svētki vai vienkārši gribas izbaudīt prieka un garšas mirkli, ir vērts ielūkoties atpūtas kompleksa mājaslapā vai FB kontā. No piedāvātā klāsta katrs atradīs sev tuvāko, un varbūt neviļus sanāks iemīlēties Rožmalās! © Publicitātes foto

Viena no cilvēka pamatvajadzībām ir skaistuma klātbūtne – dvēselē, mājoklī un vidē. Ja ikdienā mums ne vienmēr izdodas rast kompromisu starp funkcionālo un estētisko, tad brīvdienas un svētku reizes ir tie brīži, kad dvēselei jādod iespēja baudīt un priecāties. Viena no Latvijas skaistākajām vietām, kur lieliski ir sabalansēta lietu un procesu funkcionalitāte ar dabas un vēstures mantojumu, mājīgumu un komfortu, ir atpūtas komplekss Rožmalas Bauskas novada Ceraukstes pagastā, pašā Lietuvas šosejas malā.

Atdzimst mīlestībā

Lai arī Rožmalas nebija izpostītas un pavisam pamestas, tomēr piecu gadu ilgā gaidīšana, kamēr šeit atgriezīsies cilvēki un rosība, vecajām dzirnavām un klātesošajām būvēm bijis smags un skumju pilns laiks. Šķita, ka māju puduris tā vien gozējies un gaidījis, kad pie viņiem atbrauks «īstie» cilvēki. Tā arī notika šā gada pašā sākumā, kad divi Zemgales zemnieki atbrauca tikai apskatīties uz pamestajām mājām, bet ieraudzīja un iemīlējās. Tieši mīlestība pret šo vietu viņiem deva spēku un drosmi pieņemt izaicinājumu un atgriezt rosību iemīlētajā vietā. Rožmalu valdes locekle Maira Dzelzkalēja stāsta: «Mīlestība ir lipīga, jo arī daudzi no mūsu viesiem šeit atgriežas atkal un atkal. Tas sakāms gan par mūsu pašu, gan ārzemju viesiem, kas, reiz atbraukuši ekskursijā uz dzirnavām, pavadījuši laiku mācību seminārā, viesnīcā vai pie gardas maltītes galda, meklē ceļu atpakaļ, lai šeit pabūtu vēlreiz. Tikai tad jau tie ir citi notikumi – kāzas, dzīves jubilejas, darbavietu pasākumi vai vienkārši brīvdienas kopā ar ģimeni vai draugiem.»

Vienmēr kaut kas jauns

Runājot par Rožmalām, grūti izcelt ko vienu no bagātīgā piedāvājuma, jo katram procesam un lietai šeit ir sava īpaša nozīme. Kurš pateiks, vai svarīgāka ir meldera darba smalkumu izzināšana vecajās dzirnavās, pašu ceptu pīrāgu un piparkūku smarža, labi pavadīts seminārs un komandu veidošanas pasākums, vai ērts un savas īpašās auras apvīts viesnīcas numuriņš un garda maltīte. Varbūt visvērtīgākie mūždien aizņemtajā ikdienā tomēr ir labi pavadīti mirkļi, kopīgi svinot svētkus.

Maira Dzelzkalēja teic: «Pirmā oficiālā iepazīšanās ar mūsu potenciālajiem klientiem notika šā gada 16. maijā – Muzeju naktī, kad mūs apciemoja ap 2000 ekskursantu. Tas bija labs sākums. Tagad strādājam pie tā, lai saviem viesiem visu laiku piedāvātu ko jaunu – esam izveidojuši divas pamatekskursiju programmas – Vecās dzirnavas un Grauda ceļš –, kuras iecienījuši gan pieaugušie, gan skolas bērni, jo dod iespēju ielūkoties meldera mākslā – aizraujošā un ar piedzīvojumu garšu apvītā veidā uzzināt, kā līdz mūsu galdiem nonāk maize, un pašiem iemēģināt roku gardumu cepšanā. Šobrīd gaidot vienus no skaistākajiem ziemas svētkiem, esam sagatavojuši programmu Pretī svētkiem, kurā tās dalībnieki var izbaudīt latviešu stipro zīmju meklēšanas un laimīgo piparkūku cepšanas prieku, gan pasākumu Īstie Ziemassvētki, kurā dalībnieki rotā eglīti ar pašdarinātiem rotājumiem, cep piparkūkas un šogad savāktās nedienas un bēdas sadedzina ugunskurā, pozitīvu enerģiju jaunajam gadam sasmeļas latviskos dančos. Prieks neatnāk pats no sevis, pie tā visu laiku ir jāstrādā – gan radot tematisko Balto balli dzirnavās ar dažādu sajūtu gaņģiem, gan netradicionālu kāzu pieturvietu un vēl virkni tematisku pasākumu, kurus izbaudīt gan lieliem, gan maziem.

Mēs atrodamies ērti pieejamā vietā arī starptautiskajai sadarbībai – šeit satiekas Lietuva un Latvija –, tādēļ starptautisko uzņēmumu kolēģiem šī vieta ir piemērota ne tikai semināriem, bet arī biznesa pusdienām. Šobrīd pusi no mūsu apmeklētājiem sastāda ārvalstnieki, kuri neslēpj savu sajūsmu par jauko pieturvietu viņu ceļā.».



Latvijā

Aizsardzības sistēmas un Nacionālo bruņoto spēku iekšienē, ārpus komunikācijas, ir daudz lietu, kuras vajag mainīt un būs jāmaina, komentējot secinājumus pēc Krievijas drona nokrišanas Latvijas teritorijā, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.