Bibliotēka – skaistākā ēka Cēsīs

© Ojārs Lūsis

2015. gada 18. februārī saviem lasītājiem durvis vēra atjaunotā Cēsu Centrālās bibliotēkas ēka Raunas ielā 1 – mūsu baltā Gaismas pils.

Šajā ēkā bibliotēka mīt jau no 1954. gada, līdz šim aizņemdama gan tikai vienu daļu no ēkas telpām. Nu visa  ēka – 4 stāvi – ir bibliotēka, ko dienā vidēji apmeklē 250–300 lieli un mazi, jauni un ne tik jauni, cēsnieki un pilsētas viesi, ar prieku uzturoties skaistajās telpās, izvēloties lasāmvielu, izmantojot datorpakalpojumus, spēlējot spēles, apmeklējot mācības un pasākumus, baudot mākslas izstādes, ko piedāvā bibliotēka. Ēkas renovācijas projektu izstrādāja J. Pogas arhitektu birojs, būvdarbus veica SIA Vidzemes energoceltnieks. Projekts tika realizēts par ERAF, Cēsu novada pašvaldības un valsts budžeta līdzekļiem.

Latvijā

Aizsardzības sistēmas un Nacionālo bruņoto spēku iekšienē, ārpus komunikācijas, ir daudz lietu, kuras vajag mainīt un būs jāmaina, komentējot secinājumus pēc Krievijas drona nokrišanas Latvijas teritorijā, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.