18.novembrī būsim kopā Ventspilī!

© Publicitātes foto

18. novembrī – Latvijas Republikas 97. proklamēšanas gadadienā – Ventspilī notiks vairāki svinīgi latviskas mūzikas koncerti un citi tradicionāli pasākumi, kuros būs iespēja godināt mūsu valsti dzimšanas dienā.

No plkst. 10.00 līdz 16.00 apmeklētājiem atvērta būs Livonijas ordeņa pils.

Dodoties ekskursijā pa pili, noteikti apskatiet arī divas izstādes par medicīnu: Anatoms. Cilvēka ķermeņa fabrika (P. Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs) un Medicīna Ventspilī (Ventspils muzejs), kā arī glezniecības izstādi Ziema (Ventspils muzeja mākslas krātuve: J. Danne, G. Leskinovičs, I. Grīnberga u. c.).

Plkst. 16.00 teātra namā Jūras vārti izskanēs Valsts svētku koncerts Latviešu rokoperu parāde.

Programmā fragmenti no ievērojamu un tautā mīlētu latviešu komponistu rokoperām. Piedalīsies kamerkoris Ventspils, Ventspils kamerorķestris, solisti – Annija Putniņa, Kārlis Rūtentāls, Roberts Pētersons u. c. Koncerta vadītāja Liene Jakovļeva.

Ieejas kartes uz koncertu vairs nav pieejamas, tomēr koncertu tiešraidē varēs skatīties Ventspils pilsētas portālā www.ventspils.lv. Pēc koncerta www.ventspils.lv būs pieejams arī video ieraksts.

Teātra namā Jūras vārti var apskatīt arī Aijas Zariņas gleznu izstādi Līgo saule un Agra Klestrova fotogrāfiju izstādi Ceļš gada garumā.

Plkst. 18.00 Rātslaukumā notiks tradicionālā svecīšu nolikšana Latvijas kartes kontūras formā.

No plkst. 19.00 ventspilniekus un pilsētas viesus gaidīs Tilta dārzā, kur sāksies svētku galvenā programma – plkst. 19.18 varēs vērot kuģu performanci Ventā, bet plkst. 19.30 sāks skanēt īpaši šai reizei veidota koncertprogramma Ceļš uz mājām, kurā līdzi dziedamas latviešu estrādes dziesmas izpildīs Viktors Lapčenoks, Normunds Rutulis, Liene Šomase, Mārtiņš Ruskis, Ira Krauja, Katrīna Bindere un Raimonda Macata instrumentālā grupa.

Plkst. 21.00 Tilta dārzā pēc Latvijas Republikas himnas izskanēšanas sāksies svētku salūts.



Svarīgākais