Pašvaldība cenšas piesaistīt jaunos medicīnas speciālistus

© F64

Daugavpils domē sagatavots lēmuma projekts par grozījumiem saistošajos noteikumos Pašvaldības stipendijas piešķiršanas kārtība un saistošajos noteikumos Par Daugavpils pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā. Grozījumi paredz iespēju plašākam finansiālam atbalstam jaunajiem mediķiem un paplašina to speciālistu loku, kas var saņemt Daugavpils pašvaldības dienesta dzīvokļus.

Domes deputāts, Daugavpils Reģionālās slimnīcas valdes loceklis Reinis Joksts skaidro, ka strādāts pie atbalsta kompleksa topošajiem un jaunajiem mediķiem. Pašvaldībā jau darbojas stipendiju programma, ko piešķir gan rezidentiem, gan studentiem. Šobrīd Daugavpils reģionālajā slimnīcā ir 15 stipendiāti dažādās medicīnas specialitātēs. R. Joksts uzsver, ka pirms diviem gadiem nebija neviena rezidenta, kas par savu mācību ārstniecības iestādi izvēlētos Daugavpils slimnīcu, šobrīd reģionālajā slimnīcā tādi ir deviņi. Arī Daugavpils Psihoneiroloģiskajā slimnīcā noslēgti līgumi ar astoņiem rezidentiem, kuriem dome maksā stipendijas un kuri strādās Daugavpilī.

Lēmuma projektus jau atbalstīja Mājokļu, Sociālo jautājumu un Finanšu komitejās, bet galīgo lēmumu par grozījumiem saistošajos noteikumos pieņems deputāti, norāda pašvaldības sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa. Grozījumi paredz papildus stipendijām, ko piešķir pašvaldība, piešķirt arī rezidentūras maksu, kas vidēji gadā ir 15 tūkstoši eiro vienam rezidentam. Tas ir nepieciešams tiem, kuri nav iekļuvuši valsts apmaksātā programmā, bet šādi speciālisti vajadzīgi Daugavpils medicīnas iestādēs. Jaunie speciālisti, noslēdzot līgumu, apņemsies Daugavpilī nostrādāt vismaz piecus gadus, bet pašvaldība par saviem līdzekļiem skolos topošos ārstus.

Vēl viena jauno mediķu un rezidentu atbalsta programma ir iespēja saņemt dienesta dzīvokļus. Grozījumos tiek paplašināts to speciālistu loks, kas var pretendēt uz dienesta dzīvokli. Ja rezidentam pamata dzīvesvieta nav Daugavpilī, tad pašvaldība var izīrēt dienesta dzīvokli, ja rezidents ir noslēdzis līgumu ar ārstniecības iestādi un apņemas pēc rezidentūras Daugavpilī nostrādāt vismaz piecus gadus.

Domes deputāti lēmumus pieņems, pamatojoties uz domes Veselības aprūpes plānošanas komisijas atzinumu par attiecīgā ārsta speciālista piesaistes nepieciešamību.



Svarīgākais