Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ventspils privātmāju rajonā atklāj bērnu parku

Jaunatklātajā modernajā rotaļu un atpūtas parkā Žāžciemā ir trīs daudzfunkcionālas rotaļu iekārtas ar krāsainu un triecienabsorbējošu gumijas segumu, kas piemērotas dažādu vecumu bērniem © f64

Ventspilī šobrīd ir jau vairāk nekā 30 modernu bērnu rotaļu laukumu dažādos pilsētas rajonos. Vakar laukums svinīgi atklāts arī privātmāju rajonā – Žāžciemā.

Jaunais rotaļu un atpūtas parks Žāžciemā uzbūvēts pēc iedzīvotāju ierosinājuma. Tas tagad ir trešais lielākais Ventspilī pēc Bērnu pilsētiņas, ko pašvaldība izveidoja jau 2000. gadā, un bērnu parka Fantāzija, kas Pārventas bērnu rotaļām tika atklāts 2004. gadā.

Ventspils mērs Aivars Lembergs skaidro, ka ir svarīgi, lai bērni varētu aktīvi rotaļāties pēc iespējas tuvāk savām mājām, tāpēc bez lielajām bērnu pilsētiņām dažādos pilsētas rajonos ir izveidoti mazāki rotaļu laukumi. Kopumā šobrīd tādu ir vairāk nekā 30 – pārsvarā tie atrodas daudzstāvu dzīvojamo māju rajonos. Lai atpūtas parku varētu izveidot arī privātmāju rajonā, pašvaldība šim mērķim no privātpersonām iegādājās divus zemes gabalus, arī no īpašnieka Austrālijā, kas sagādāja ne mazums rūpju. Tomēr viss beidzās veiksmīgi un parku varēja izbūvēt.

Jaunatklātajā modernajā rotaļu un atpūtas parkā ir trīs daudzfunkcionālas rotaļu iekārtas ar krāsainu un triecienabsorbējošu gumijas segumu, kas piemērotas dažādu vecumu bērniem. Tāpat uzstādītas dažādas šūpoles, gan lielākiem bērniem, gan pašiem mazākajiem.

Pirms parka būvniecības pašvaldība arī vērsās pie apkārtnes iedzīvotājiem, saņemot teju 60 ierosinājumu, ko vēl viņi gribētu redzēt parkā. Pēc iedzīvotāju ierosinājumiem parkā uzstādīts gan daudzfunkcionāls trenažieris, gan četru veidu āra trenažieru grupa, kā arī izbūvēts basketbola laukums. Parks arī labiekārtots un izgaismots. Pagaidām parkam vēl nav nosaukuma. Par piemērotāko nosaukumu notikusi iedzīvotāju aptauja, bet, kā atklāšanā informēja A. Lembergs, gala vārds tomēr tiks dots bērniem, proti, sešgadniekiem, kuru aptauja vēl norisināsies pilsētas bērnudārzos.

Ventspils pašvaldība arī turpmāk sekos līdzi iedzīvotāju vēlmēm un nepieciešamības gadījumā būvēs gan jaunus rotaļu laukumus, gan pilnveidos esošos.