Parex bankai klientu skaita pieaugums

© Ojārs Lūsis

Parex bankai pagājušais gads, tāpat kā visai banku nozarei, bijis sarežģīts, taču bankas klientu lojalitāte ir palikusi spēcīga.

Madonas klientu apkalpošanas centrs (KAC) pērn sasniedzis lielāko noguldījumu apjoma pieaugumu Vidzemes reģionā, kā arī sadarbību uzsākuši jauni klienti – 108 privātpersonas un 13 uzņēmumu.

Parex bankas speciālisti aktīvi strādā pie jaunu produktu izstrādes, kas piesaista arvien jaunus klientus – bankas mērķis ir pēc iespējas ātrāk atmaksāt valsts noguldījumus. Madonas KAC vadītāja Liene Ankrava atzīst, ka pati bijusi pārsteigta par jaunā uzņēmēja komplekta plašajām iespējām un ekonomisko izdevīgumu, ko no janvāra sāk piedāvāt bankas klientiem. Jaunā uzņēmēja komplekts maksā 10 latu. Par šo samaksu tiek atvērts norēķinu konts, izsniegta paraksta parauga karte, maksājumu karte pēc klienta izvēles – Maestro vai Visa Electron, pieslēgta SMS un interneta banka, bet pats galvenais – pusgadu uzņēmumam nebūs jāmaksā komisijas maksa par Latvijas robežās veiktajiem pārskaitījumiem.

Arī Parex bankas noguldījumu produktu klāsts ir konkurētspējīgs – Express depozīts ļauj nopelnīt 10,7% gadā, turklāt gada peļņu var saņemt noguldījuma dienā, Flex depozīts – 11% gadā, ir iespēja papildināt uzkrājumu jebkurā laikā, kā arī mainīt noguldījuma valūtu, un Klasiskais depozīts, kas ir noguldījums uz noteiktu termiņu ar fiksētu procentu likmi, kas nodrošina peļņu 12% gadā. Ja klients naudu noguldīs līdz 18. janvārim, procentu likmes būs vēl nedaudz augstākas, savukārt, ja naudu nogulda atkārtoti, stājas spēkā īpašā Lojalitātes programma, kurā atkarībā no noguldījuma apjoma un termiņa iespējams saņemt pat par 0,25% lielāku likmi, nekā attiecīgajam noguldījuma veidam paredzēts standarta noteikumos.

Liene Ankrava atzīmē: "Esam pateicīgi bankas uzticīgajiem klientiem, īpaši par to, ka viņi par bankas pakalpojumiem informē arī savus draugus, radus un kaimiņus. Tāpēc vienmēr saku: nāciet, jautājiet, un mēs jums sniegsim izsmeļošu informāciju, kas dos jums pamatu objektīvai izvēlei."

Līdz 27. janvārim banka īpašu uzmanību pievērš arī valsts pensiju saņēmējiem, jo darbdienās no plkst. 10.00 līdz 11.00 ir Pensionāru stunda, kuras laikā pensionāri tiks apkalpoti atsevišķā kasē, kas marķēta ar kampaņas pulksteni. Šajā laikā pensionāriem tiks sniegta informācija par izdevīgo bankas piedāvājumu, kas ļauj saņemt pensiju pilnā apjomā, par internetbankas un bankomātu izmantošanu, kā arī citiem jautājumiem.

2009. gada nogalē banka kļuva par labdarības projekta Palīdzēsim trūcīgiem sirmgalvjiem atbalstītāju, aicinot gan bankas darbiniekus, gan klientus ziedot līdzekļus šim projektam, un apkopotā informācija liecina, ka projekta atbalstam savākti jau 2910,24 lati. Atbalstu saņēmuši cienījama vecuma vientuļi sirmgalvji arī Latgalē, lai apmaksātu ārstēšanās, apkures un citus izdevumus. Ziedojumus var veikt joprojām, arī Madonas filiālē.

Svarīgākais