Amazone aicina uz tehnikas demonstrācijas un izklaides pasākumu

© Ojārs Lūsis

2009. gadā izstrādātajā attīstības stratēģijā viens no vadošajiem lauksaimnieciskās ražošanas tehnikas tirgotājiem SIA Amazone paredzēja atvērt pārstāvniecības visos valsts reģionos, tādējādi nodrošinot ērtu tehnikas pieejamību un augsta līmeņa servisu visiem Latvijas lauksaimniekiem.

SIA Amazone pārstāvniecības atrodas Kuldīgā, Rāmavā, Valmierā un kopš šā gada 13. marta arī Jēkabpilī.

SIA Amazone līdzīpašniece Baiba Mikāla uzskata, ka, izveidojot pārstāvniecību Jēkabpilī, ir panākts ļoti labs rezultāts un tas ir tikai sākums ilgtspējīgai sadarbībai ar reģiona cilvēkiem. Nenoliedzami, ka lielākie ieguvēji ir tieši lauksaimnieki, kam tagad ir ērti pieejamas speciālistu klātienes konsultācijas tehnikas izvēlē, ātra tās piegāde, kā arī labs rezerves daļu nodrošinājums un kvalitatīvs remonta serviss. Veco labo teicienu – druvā minūte dārga – neviens nav apgāzis, un tas arvien vēl ir spēkā. Tāpēc klientiem ir ļoti svarīgi saņemt ātru un kvalitatīvu pakalpojumu tuvu viņu darbības vietai. Laiks ir nauda – it īpaši ražas laikā.

Pagaidām vēl nav pieņemts konkrēts lēmums, kā SIA Amazone, kas vienmēr bijis ne tikai ekonomiski efektīvs, bet arī sociāli aktīvs uzņēmums, iesaistīsies reģionā dzīvē un kāda būs tā sadarbība ar jēkabpiliešiem, taču jau tagad ir skaidrs, ka uzņēmums ar laiku piedāvās savu līdzdarbošanos un atbalstu pilsētas un reģiona sociālajos notikumos.

Amazone blakus pārstāvniecībai ir iegādājusies lauksaimniecībā izmantojamu zemi, kur plānots izveidot mazpulcēnu dārzu, līdzīgu tam, kāds jau vairākus gadus ir izveidots un nes augļus Kuldīgā.

Šis gads lauksaimniekiem, it īpaši augkopības nozarei, ir ļoti sarežģīts – Latvijā izsaluši ap 60% ziemāju sējumu, kurus pavasarī nācās pārsēt. Baiba Mikāla saka paldies valdībai, kas reaģēja uz šo problēmu un subsīdijas izmaksāja ātrāk nekā citus gadus, kas deva iespēju zemniekiem pārsēt laukus. Taču tas situāciju neatrisina līdz galam – zemkopjiem šogad peļņa nav gaidāma tik laba kā citus gadus, tāpēc daudzi ir atlikuši arī jaunas tehnikas iegādi, kas tiešā veidā atstāj iespaidu arī uz SIA Amazone darbību. «Šogad pārdošanas apjoma dinamikas samazināšanos izjūt visi tehnikas tirgotāji, taču tas netraucē domāt par turpmāko attīstību un kalt jaunus plānus. Varam mācīties no mūsu lauksaimniekiem, kuri nečīkst par šī gada ziemas nodarītajiem zaudējumiem, bet gan apzina situāciju un pieņem lēmumus, kuri vērsti uz attīstību. Laikam jau latviešu sīkstums, kurš mums šūpulī ielikts, nekur nevar pazust – tas ir mūsu stiprums un viena no vērtībām,» ar patiesu prieku teic B. Mikāla.

Tagad lauksaimnieki ar nepacietību gaida jaunos ES fondus, kas tiks apgūti caur Lauku atbalsta dienestu (LAD). Zināt, cik un kādiem mērķiem būs pieejama nauda, ir ļoti svarīgi, jo lauksaimniecība nav bizness, kuru var uzsākt un pārtraukt, kad ienāk prātā – veiksmīga lauksaimnieciskā ražošana balstās uz plānveidīgu attīstības stratēģiju: jaunas tehnikas iegāde un darbības paplašināšana vairākus gadus uz priekšu.

Jūlija pirmajos datumos ir aizvadītas SIA Amazone klientu dienas, kurās piedalījās ap 300 viesu. Ikgadējais tehnikas demonstrēšanas un izklaides pasākums, kam šogad dota devīze Latviešu sēta, kā jau ierasts, norisinājās 3. jūlijā. Tas ir pasākums visai ģimenei, un arī šogad bija ko darīt gan vīriem, gan sievām, gan bērniem. «Mūsu uzņēmums tur godā latviešu ģimeniskās vērtības un tradīcijas, jo visa pasaule globalizējas, arī Latvija globalizējas un pasaule ienāk Latvijā, tāpēc īpaši svarīgi apzināties savas saknes un nacionālo identitāti. Svarīgi nepazaudēties un saglabāt vērtības, bez kurām mēs nebūtu mēs paši,» saka Baiba Mikāla.

Svarīgākais