Mērsraga ostas rezultāti vieš optimismu

© Ojārs Lūsis

Neraugoties uz pieaugošo ģeopolitisko saspīlējumu, pašlaik Mērsraga ostas rezultāti ir ie­priecinoši un visi ostas uzņēmumi strādā pēc ierastā grafika.

2014. ga­da 5 mē­ne­šos os­tā pār­krau­ti 101,9 tūk­sto­ši ton­nu apaļ­ko­ku, 41,1 tūk­sto­tis ton­nu koks­nes šķel­das, 31,2 tūk­sto­ši ton­nu koks­nes gra­nu­lu, 6,6 tūk­sto­ši ton­nu kūd­ras, 2,6 tūk­sto­ši ton­nu svai­go ziv­ju un 20,8 tūk­sto­ši ton­nu ak­mens šķem­bu. Ko­pā tie ir 204,2 tūk­sto­ši ton­nu da­žā­du im­por­ta un eks­por­ta kra­vu, bet 2013. ga­da 5 mē­ne­šos pār­krau­ti ti­kai 160,0 tūk­sto­ši ton­nu kra­vu. Sa­lī­dzi­not ar ie­priek­šē­jo ga­du, otas kra­vu ap­gro­zī­jums ir pie­au­dzis par 44,2 tūkst. t jeb 27,6 pro­cen­tiem. Os­tā ap­kal­po­ti 54 ko­mer­cku­ģi bez ne­vie­na ku­ģa ne­ga­dī­ju­ma.

Sa­snieg­tie re­zul­tā­ti ir ļo­ti la­bi, tā­pēc gri­bu iz­teikt lie­lu pal­dies vis­iem os­tas pār­val­des dar­bi­nie­kiem un vis­iem mū­su sa­dar­bī­bas par­tne­riem.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.