Mazās Diānas slepkavības lietas tiesa atlikta līdz 11. martam

Desmit gadu vecās dobelnieces Diānas Kozlovskas 2007. gada slepkavības lietā joprojām nav atrisinājuma. Pēc vairākkārtējas atlikšanas to bija paredzēts skatīt slēgtā sēdē 4. februārī, tomēr arī šoreiz lieta netika izskatīta.

Lai gan lietas izmeklēšana ieilgusi, šobrīd tā izskatīšanai nodota Zemgales apgabaltiesā, Neatkarīgo informēja tiesas konsultante Baiba Gaurilka. Lieta apgabaltiesā esot iesniegta 2012. gada 26. janvārī, bet pirmo reizi nozīmēta izskatīšanai 2012. gada 3. martā. Tā gan vairākkārt atlikta, un arī šā gada 4. februārī nozīmētā tiesas sēde nenotika. «Krimināllietas izskatīšana vairākkārt atlikta, lai nodrošinātu vispusīgu un objektīvu visu apstākļu noskaidrošanu un pienācīgu pierādījumu izvērtēšanu lietā, lai varētu lemt par apsūdzēto vainīgumu vai nevainīgumu tiem celtajās apsūdzībās,» pauda tiesas pārstāve.

Zemgales apgabala prokuratūras prokurors Pāvels Sondors Neatkarīgajai skaidroja, ka konkrētā lieta tiesā nonākusi tikai 2012. gadā, tāpēc tās izskatīšanu nevarētu nosaukt par ieilgušu: «Lieta nav tik vienkārša, aizstāvība visu vēlas pārbaudīt. No apsūdzības puses visi pierādījumi ir pietiekami pārbaudīti.» Apsūdzētās personas Baibas Kozlovskas advokāts Dzintars Bluķis gan šādu faktu neapstiprināja, tiesas sēde esot slēgta, tāpēc komentārus par to, vai un kad tā tiks izskatīta līdz galam, viņš nesniedza.

Lai gan tiesas sēde šoreiz atlikta uz 11. martu, iemesls tam esot apsūdzēto personu slimība, nevis pierādījumu vairākkārtēja pārbaude, informēja Zemgales apgabaltiesā.

Diānas Kozlovskas lietā apsūdzība uzrādīta divām personām – meitenes mātei Baibai Kozlovskai pēc Krimināllikuma 117. panta 12. punkta, kas paredz, ka par nepilngadīgā slepkavību soda ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu līdz 20 gadiem un ar policijas kontroli līdz trim gadiem, konfiscējot mantu, un B. Kozlovskas draugam Andrejam Kuļijevam, pēc 162. panta 2. daļas, kur noteikts, ka par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar arestu, piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz 200 minimālajām mēnešalgām un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās, kā arī par kapa, apbedījuma urnas, apbedīta vai neapbedīta līķa apgānīšanu, kā arī nozieguma izdarīšanas rīku un līdzekļu, nozieguma pēdu vai noziedzīgā kārtā iegūtu priekšmetu slēpšanu, informēja B. Gaurilka. Abi apsūdzētie pašlaik esot brīvībā un vainu neatzīstot.

Svarīgākais