Ventspils ķīlnieku sagrābējs pieļāvis muļķīgu kļūdu

18 gadus vecs Ventspils novada iedzīvotājs sagādājis šausmu mirkļus kādai ģimenei no Siguldas. Laupīšanas nolūkos viņš par ķīlniekiem saņēma sievieti ar mazuli.

Nupat pilngadību sasniegušais jaunietis no Ugāles pagasta laupīšanai jau iepriekš bija rūpīgi gatavojies. Viņš bija internetā ielicis sludinājumu, ka pārdod vieglo automašīnu. Par spēkratu ieinteresējusies kāda ģimene no Siguldas. Ar puisi norunāta tikšanās, un piektdien ģimene atbraukusi uz Ventspili, lai auto apskatītu. Taču izrādījās, ka nekāda auto nemaz nav, un tā vietā ģimeni sagaidīja dramatiski brīži. Zinādams, ka auto iegādei ģimenei ir nauda, jaunietis, piedraudot ar pistolei līdzīgu priekšmetu, par ķīlniekiem sagrāba sievu un nepilnu mēnesi veco zīdaini, bet vīram lika iet uz banku un no konta noņemt lielu naudas summu, kuras lielumu policija izmeklēšanas interesēs pagaidām neatklāj. Tikmēr laupītājs ar ķīlniekiem uzgaidīja automašīnā pie AS Swedbank Ventspils filiāles.

Taču jaunietis nebija līdz galam visu kārtīgi izsvēris. Viņam neienāca prātā, ka bez viņa uzraudzības palikušajam vīrietim nebūs nekādu šķēršļu izsaukt policiju vai vērsties pēc palīdzības pie bankas darbiniekiem. Protams, laupīšanas upuris šo iespēju garām nepalaida un, tiklīdz viņš iegāja bankas telpās, tā uzreiz izsauca likumsargus.

Valsts policijas Ventspils iecirkņa priekšnieks Ģirts Kokins informē, ka, pateicoties policijas darbinieku operatīvajai rīcībai, laupītāju ātri vien izdevies aizturēt, bet abus ķīlniekus – atbrīvot. Jaunietis esot bijis pamatīgi izbrīnīts par policijas ātro un negaidīto ierašanos. Laupītāja aizturēšanas operācija noritējusi veiksmīgi, bez jebkādiem starpgadījumiem un dzīvībai bīstamām situācijām, apliecina policijas pārstāvis. Ne bērnam, ne vecākiem miesas bojājumi nav tikuši nodarīti. Izņemtais ierocis izrādījās gāzes pistole. Kokins neatceras tādu gadījumu, kad vietējai policijai būtu bijusi darīšana ar ķīlnieku sagrābšanu.

Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta 4. daļas par laupīšanu, ja tā izdarīta, lietojot šaujamieročus. Tas ir smags pants, un jaunietim tagad draud līdz pat 17 gadu garš cietumsods ar mantas konfiskāciju un pēc tam arī policijas kontroli.

Iepriekš jaunietis policijas redzeslokā bija nonācis aizdomās par citiem iespējamiem pārkāpumiem.

Svarīgākais