Rīgas svētku laikā aizturēti četri ārvalstu urinētāji

Svētku laikā Valsts policija nogādātas 27 personas, 20 cilvēki nogādāti patversmē, savukārt Neatliekamas medicīniskās palīdzības dienests parūpējies par 37 cilvēkiem. Par dabisko vajadzību nokārtošanu tam neparedzēta vietā pie atbildības saukti 4 ārvalstu pilsoņi.

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) pārstāve Inese Tīmane uzsver, ka svētki pagājuši mierīgi un būtisku izsaukumus RPP nav saņēmuši.

Kaļķu ielā aizturēts kāds Rumānijas pilsonis, kurš ubagoja neatļautā vietā. Svētku laikā saņemta informācija, ka Brīvības gatvē uz ielas atrodas persona ar diviem mazgadīgiem bērniem. Bērnu tēvs neesot spējis patstāvīgi pārvietoties un uzvedās agresīvi. Tēvs aizturēts un nogādāts dežūrdaļā, taču bērni pēc mediķu apskates nogādāti krīzes centrā. Grēcinieku ielā pamanīta persona reibuma stāvoklī ar mazgadīgu bērnu. Tēvs ar bērnu nogādāti dzīvesvietā pie bērna mātes, kur vīrietis sāka agresīvi uzvesties un uz iesnieguma pamata nogādāts dežūrdaļā.

Arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Šembele atzīst, ka Rīgas svētki pagājusi mierīgi: „Šodien saņēmām izsaukumu uz Spilves lidlauku, kur pēc svētkiem aizdegušies atkritumi, bet kopuma svētki pagājuši mierīgi.”