Ventspils basketbola kluba leģionāru Jangu pieķer braucam reibumā

© Līga Gabrāne, Ventas Balss

Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā šodien tiesas priekšā stājas basketbola kluba Ventspils leģionārs Džamars Jangs.

Basketbolists automašīnu Audi A6 4. maijā ap vieniem naktī stūrējis pa vienu no Ventspils centrālajām ielām – Sarkanmuižas dambi. Ceļu policijas galvenais inspektors Gatis Putniņš informē, ka basketbolistam konstatētas 1,16 promiles.

Šodien Ventspils tiesa lems par soda piemērošanu Dž. Jangam. Par transportlīdzekļa vadīšanu, ja alkohola koncentrācija pārsniedz vienu promili, bet nepārsniedz 1,5 promiles, paredzēts administratīvais arests no piecām līdz desmit dienām, kā arī naudas sods no 600 līdz 800 latiem un tiek atņemta autovadītāja apliecība uz diviem gadiem. Pārsniedzot 1,5 promiles, sodi gandrīz dubultojas. Administratīvo arestu Jangs, visticamāk, varēs izciest vēlāk, tāpēc Latvijas Basketbola līgas finālturnīrs viņam, domājams, nebūs jāizlaiž.

Basketbola kluba Ventspils valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics komentē, ka spēlētāju par šo pārkāpumu sodīs arī klubs. «Līgumā ir paredzētas lietas, ko viņš nedrīkst darīt. Vienu no tām viņš ir pārkāpis, un klubs viņu sodīs ar naudas sodu,» informē kluba vadītājs. Savā oficiālajā paziņojumā BK Ventspils norāda, ka Jangs reibumā vadījis automašīnu, kuru spēlētāja lietošanā ir nodevis klubs, ka «pilnībā nosoda Džamara Janga rīcību». Arī pats Džamars izdarīto nožēlo un atzīst, ka nav rīkojies atbilstoši profesionāla sportista ētikai.

25 gadus vecais amerikānis Jangs ir viens no rezultatīvākajiem BK Ventspils spēlētājiem. Arī finālsērijas pirmajā spēlē pret VEF Rīgu, kas notika divas dienas pēc notikušā, Jangs sameta visvairāk – 17 punktus.

Kā pirms dažiem mēnešiem intervijā Ventspils laikrakstam Ventas Balss stāstīja Džamars, viņš ir kompānijas cilvēks un pēc rakstura esot jautrs. Amerikā sportists ir studējis aktiermākslu, un nākotnē viņš, iespējams, mēģināšot īstenot vairākas lietas, kas saistītas ar šo jomu. Uz pirkstiem sportistam ir uztetovēts uzraksts slow down (piebremzē – angļu val.), jo ne vienmēr viņš rīkojas saprātīgi. Tad nākoties sevi apturēt. «Kad dusmojos, tetovējumi atgādina, ka jāsavalda savas emocijas,» sacīja Džamars. Basketbolists arī norādīja, ka viņš ir tikai cilvēks un joprojām pieļauj kļūdas.