Pie "Arēnas Rīga" nezināmi ļaundari uzbrūk zilām "toijotām"

© Publicitātes foto

Lieldienu brīvdienās Latvijas hokeja izlase aizvadīja pārbaudes spēles pret Čehijas valstsvienību Arēnā Rīga. Tomēr dažiem hokeja līdzjutējiem svētku sajūta sabojāta uz ilgu laiku – kāds bija parūpējies izsist Vesetas ielā novietotajiem automobiļiem Toyota Corolla stiklus.

Piektdien, 6. aprīlī, apmēram 40 minūšu pēc spēles beigām gandrīz visas automašīnas, kas novietotas nevis maksas stāvvietā pie arēnas, bet gan Vesetas ielā, bija aizbraukušas. Palikušas vien dažas, un ap divām pulcējās ļaužu bariņš, novēroja Neatkarīgā. Abas šīs automašīnas Toyota Corolla, zilā krāsā, abām automašīnām pat numura zīme sākās ar vienu burtu, un abām izsists aizmugurējais labais sānu logs. Vienā spēkratā bija tikai dziesmu grāmata, un tā palika neskarta, bet otras Toyota salonā bija atstāta soma ar personiskajām mantām, portatīvais dators un mobilais internets, un šīs mantas, protams, bija iekārojuši garnadži. Visticamāk, tie paši, kas bija arī izsituši auto logus.

Abu mašīnu vadītāji un pasažieri bija vienisprātis – tas, ka apskādētas tieši vienas markas un krāsas automašīnas, nav sakritība. Viena no iespējām – kāds maniaks neieredz tieši Toyota zilā krāsā un tādēļ savdabīgi atriebjas, cita – kāds noslēdzis kādas dīvainas derības. Trešā versija – kāds redzējis, ka vienā no zilajām automašīnām atstāts portatīvais dators, paziņojis kādam līdzzinātājam automašīnas marku, krāsu un, iespējams, arī numura zīmes pirmo burtu. Ļaundaris vai ļaundaru grupa gājuši pēc norādes, bet kļūdas pēc pirmo apskādējuši automašīnu, kurā bijusi tikai dziesmu grāmata, un tikai pēc tam atraduši to auto, kurā atstātas vērtīgās mantas.

Notikuma vietā ieradās arī policija, kas fiksēja notikušo, kā arī abu automašīnu vadītājiem nācās gaidīt apdrošinātājus. Skāde jau nodarīta varbūt ne tik liela materiālajā ziņā, cik tas, ka nez vai kāds serviss uzņemtos iestiklot auto garajās svētku brīvdienās.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vecākais speciālists Toms Sadovskis atgādina: automašīna nav seifs, un vērtīgas mantas, kas varētu iekārdināt ļaundarus, nevajag atstāt salonā redzamā vietā! Par pašu Arēnas Rīga rajonu T. Sadovskis teic, ka parasti viss ir mierīgi – nav piefiksēti šāda veida pārkāpumi. Kā arī pašu spēļu laikā viss bijis mierīgi.

Svarīgākais