Policiju ieinteresē jauniešu nofilmētā auto ietriekšanās kokā

Policija par interneta vietnē Youtube populāro video, kur, visticamāk, Skrundas novadā jauniešu nenovaldīta automašīna ietriekusies kokā un gandrīz izraisījusi traģēdiju, ir informēta, taču nekādus soļus neveiks.

To portālam nra.lv atklāja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse.

Nepilnas četras minūtes garajā video redzams "Volkswagen Golf" spēkrats tūlīt pēc ietriekšanās kokā. Autovadītājs acīmredzot izvēlējies nepiemēroti lielu braukšanas ātrumu apdzīvotā vietā šaurā ceļa posmā, un nespējis auto novaldīt.

Video attēlo negadījumu un apkārtējo reakciju, kur jaunieši uzjautrinās un lamājas necenzētā leksikā. Videomateriāls drīz pēc ievietošanas Youtube tika izņemts, taču, citu lietotāju saglabāts un vēlreiz augšupielādēts, nu strauji gūst popularitāte internetā.

Ceļu satiksmes noteikumi (CSN) nosaka, ka Skrundas novadā autovadītājs likumu nav pārkāpis. CSN apakšnodaļas "Transportlīdzekļa vadītāja rīcība pēc ceļu satiksmes negadījuma" 54. punkts skaidro, ka, ja negadījumā iesaistīts tikai viens transportlīdzeklis, turklāt nav cietušo un bojātas trešās personas mantas, autovadītājs par negadījumu policijai var arī neziņot.

Policijā atklāj, ka sākotnēji informācija par negadījumu nav sniegta. Tomēr autovadītāju pēc video iegūšanas policija joprojām nespēs saukt pie atbildības, jo CSN formāli nav pārkāpti. "Nav ne cietušo, ne bojāta trešās personas manta – administratīvo lietvedību šajā gadījumā varētu uzsākt tikai tad, ja kāds aculiecinieks būtu iesniedzis iesniegumu," skaidro policijas pārstāve J. Knīse.

Tādējādi par līdzīgu garāmgājēju, iedzīvotāju un bērnu apdraudēšanu auto vadītāji, kā atzīst policija, pēc esošajiem normatīvajiem aktiem nav sodāmi.