Ugunsgrēkā Madonas novadā iet bojā vīrietis

Dzīvojamās mājas ugunsgrēkā Madonas novadā piektdien gājis bojā vīrietis, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Bojāgājušā vīrieša vecums pagaidām nav zināms. Glābēji pieļauj, ka ugunsnelaime izcēlusies pārkurinātas krāsns dēļ, taču precīzus iemeslus skaidros policija.

Pagājušajā diennaktī ugunsgrēkos reģistrēti arī divi cietušie. Daugavpilī kādā dzīvoklī dedzis paklājs un 52 gadus vecs vīrietis guvis rokas apdegumus, bet Līgatnes novadā, kādā mājā piedegot ēdienam, ar dūmiem saindējusies apmēram 60 gadus veca sieviete.

Rīgā, Smilškalnu ielā 8, naktī izcēlies ugunsgrēks divstāvu dzīvojamajā mājā, kur aizdedzies jumts 250 kvadrātmetru platībā un pirmais stāvs 50 kvadrātmetru platībā. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no mājas jau evakuēti pieci cilvēki, pagaidām ziņu par cietušajiem nav. Glābēji turpina darbu pie mājas dzēšanas, ugunsgrēkam piešķirts paaugstinātas bīstamības rangs.

Aizvadītajā diennaktī kopumā VUGD dzēsis 38 ugunsgrēkus, no tiem trīs Rīgā, 16 citās lielajās pilsētās un 19 novados.

Saņemti izsaukumi arī uz 13 glābšanas darbiem, tostarp Rīgā glābēji atbrīvojuši ledū iesalušu pīli un gulbi, kurš nogādāts veterinārajā klīnikā.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais