Šogad Latvijā izcēlies jau 901 ugunsgrēks

Šogad no 1.janvāra līdz piektdienai Latvijā izcēlušies jau 901 ugunsgrēks, kas ir ļoti daudz, piektdien intervijā Latvijas Radio sacīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieks Oskars Āboliņš.

Viņš sacīja, ka šogad aukstā laika dēļ ugunsdzēsēji devušies divas līdz trīs reizes vairāk izbraukumos salīdzinājumā ar ikdienas izbraukumu skaitu.

"Ja janvārī bija 527 ugunsgrēki, tad 180 izcēlās bojātas apkures sistēmas iekārtu dēļ," atzina Āboliņš.

Viņš sacīja, ka VUGD dara visu iespējamo, lai izglītotu cilvēkus - īsteno gan informatīvas kampaņas, gan citus pasākumus, taču bieži vien neskatoties uz to cilvēki rīkojas ļoti neapzinīgi.

"Nevar pieļaut situāciju, ka ar mani nekas nenotiks, tāpēc vēl vienu gadu to krāsni neremontēšu," cilvēkus vieglprātību raksturoja Āboliņš.

Viņš piebilda, ka cilvēkiem ir jādara viss, lai pasargātu sevi no ugunsnelaimēm.

Latvijā

Veicot fokusēto atbilstības revīziju, Valsts kontrole secināja, ka Labklājības ministrijas pieprasītais papildu finansējums mērķdotācijai pašvaldībām garantētā minimālā ienākuma (GMI) pabalsta izmaksai 2023. un 2024. gadā nav pamatots. Ir konstatētas būtiskas un visaptverošas neatbilstības mērķdotācijas izmaksai pieprasītā papildu finansējuma plānošanā. Labklājības ministrija GMI pabalsta izdevumu līdzfinansēšanai nepieciešamo papildu finansējumu ir aprēķinājusi būtiski lielākā apmērā, nekā faktiski nepieciešams.

Svarīgākais