Ugunsgrēkā Viļānos bojā iet vīrietis

Ugunsgrēkā Viļānos ceturtdienas rītā bojā gājis apmēram 50 gadus vecs vīrietis, piektdien Latvijas Televīzijas raidījumam "Labrīt, Latvija!" sacīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) operatīvais dežurants Agris Šūmanis.

Viņš sacīja - tā kā palicis siltāks laiks, tad ugunsgrēki, kuri saistīti ar pārkurinātām krāsnīm, ir būtiski samazinājušies.

Savukārt ugunsgrēkā Matīsa ielā 23, Rīgā ceturtdienas pēcpusdienā izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, kurā cieta viena sieviete, bet divus cilvēkus ugunsdzēsēji izglāba.

Kopumā pagājušajā VUGD saņēmis 22 izsaukumus dzēst ugunsgrēkus, veicis 11 glābšanas darbus un arī saņēmis divus maldinājuma zvanus.

Latvijā

Veicot fokusēto atbilstības revīziju, Valsts kontrole secināja, ka Labklājības ministrijas pieprasītais papildu finansējums mērķdotācijai pašvaldībām garantētā minimālā ienākuma (GMI) pabalsta izmaksai 2023. un 2024. gadā nav pamatots. Ir konstatētas būtiskas un visaptverošas neatbilstības mērķdotācijas izmaksai pieprasītā papildu finansējuma plānošanā. Labklājības ministrija GMI pabalsta izdevumu līdzfinansēšanai nepieciešamo papildu finansējumu ir aprēķinājusi būtiski lielākā apmērā, nekā faktiski nepieciešams.

Svarīgākais