Rēzeknē nezināms suns sakož sievieti un divas sešus gadus vecas meitenes

Rēzeknē otrdien pagaidām nenoskaidrots suns sakodis sievieti un divas sešus gadus vecas meitenītes.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Anastasija Laizāne aģentūrai BNS apstiprināja, ka suns sievietei un abiem bērniem uzbrucis Upīša ielā.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, 1965.gadā dzimušai sievietei konstatēti kodumi rokās un kājās, savukārt bērni guvuši skrāpējumus.

Rēzeknes slimnīcas Veselības aprūpes dienesta vadītāja Ingrīda Savicka aģentūrai BNS pastāstīja, ka māte pēc palīdzības saņemšanas ārstējas ambulatori, bet abas meitiņas vēl turpina ārstēties slimnīcā, kur viņām jāsaņem vakcinācija pret trakumsērgu. Meitenītēm ir brūces sejā, taču tās nav smagas.

"Ņemot vērā brūču stāvokli, būtu iespējams arī ārstēties ambulatori, taču, ņemot vērā, ka tie ir bērni un vēl nepieciešama vakcinācija, viņi turpina ārstēties slimnīcā," teica Savicka.

Policijā sākta administratīvā lietvedība un tiek noskaidrots suņa īpašnieks. Administratīvā lietvedība sākta par dzīvnieku turēšanas un pārvadāšanas prasību pārkāpšanu, ja to dēļ nodarīts fizisks zaudējums. Par to var uzlikt naudas sodu fiziskajām personām no desmit līdz piecsimt latiem, bet juridiskajām personām – no piecsimt līdz tūkstoš latiem.