Jelgavas novada pašvaldības auto notriec sešus gadus vecu meiteni

Traģisks negadījums otrdien noticis Jelgavas novada Līvbērzes pagastā, kur auto nāvējoši traumējis sešus gadus vecu meiteni, informē Valsts policijā. Meiteni notriekusi Jelgavas novada pašvaldības automašīna, ziņo portāls ZZ.lv.

Negadījums noticis pēc trijiem pēcpusdienā uz ceļa Jelgava–Tukums, kur 1961.gadā dzimis "Kia Sportage" vadītājs uzbraucis 2005.gadā dzimušai meitenei. Viņa no gūtajām traumām notikuma vietā mirusi.

Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune trešdien "diena.lv" pārraidē "Dienas rīts" sacīja, ka traģiskais nelaimes gadījums noticis, kad Līvbērzes pagasta skolniece izkāpusi no skolas autobusa un nepareizi šķērsojusi ceļu. Negadījuma brīdī automašīnu atradies arī pats Caune, bet auto vadīja cita persona.

Pats Caune zz.lv gan skaidro, ka viņš, uzzinot par notikumu, steidzami izbraucis uz notikuma vietu, taču avārijā iesaistītajā automašīnā atradies nav.

Viņš pauda līdzjūtību bojāgājušās meitenītes tuviniekiem un apliecināja, ka dome sniegs nepieciešamo morālo un materiālo palīdzību. Ar meitenes ģimeni strādā psihologs.

"Gribētu lūgt arī skolotājus skolās pievērst lielāku uzmanību satiksmes noteikumu mācīšanai. Notikušais ir liela traģēdija," sacīja Caune.

Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune mediju uzmanību pievērsis ar dalību, iespējams, nelikumīgās medībās, ar semināra rīkošanu brīvā dabā atceres dienā, kā arī viņš bija viens no pašvaldību vadītājiem, kurš sestdienas vakarā licis pārskaitīt naudu no "Swedbank" uz Valsts kasi, izplatoties baumām par iespējamām bankas finanšu problēmām.