Madonā ģimene eksplozijas dēļ zaudē pajumti

© emadona.lv

Māja Madonā, kurā dzīvoja 57 gadus veca sieviete un 62 gadus vecs vīrietis pēc naktī notikušā sprādziena, dzīvošanai vairs nav derīga, ziņo Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Madonas daļas komandieris Gints Ilva.

Viņš min arī eksplozijas iemeslus: "Notikušā cēlonis visticamāk bija nolietotā apkures sistēma. Iespējams, ka tā sen nebija pārbaudīta un jau sen pilnvērtīgi neveica savas funkcijas. Arī ūdens sistēmas pārkaršana noteikti minama pie iemesliem".

Glābšanas darbos iesaistījās divas glābšanas mašīnas un septiņi glābēji, ziņo G. Ilva. Piekļūt mājā dzīvojošajiem esot bijis viegli, un glābēji tos iznesuši saviem spēkiem. Madonas ugunsdzēsējiem šis bija vienīgais izsaukums šajā naktī.

Madonas slimnīcas valdes priekšsēdētājs Bruno Kokars informē, ka abi cietušie jau drīz pēc ievešanas ir palaisti mājās. Viņiem bijis tikai liels izbīlis, bet ievainojumu nav. Šobrīd pāris atrodas pie meitas, ziņo B. Kokars.

VUGD jau ziņoja, ka vakar plkst.23.41 tika saņemta informācija - Madonā, Rēzeknes ielā kādā pusotrstāvīgā dzīvojamā mājā notikusi eksplozija. Dzīvojamā ēka bija bojāta apmēram 100 m2 platībā, sprādziena viļņa rezultātā bojāta arī apmēram 70m tālāk esošā māja. Aizdegšanās nenotika. Negadījuma laikā mājas mansarda stāvā atradās divi cilvēki – 57 gadus veca sieviete un 62 gadus vecs vīrietis. Viņus glābēji iznesa no ēkas un nodeva mediķiem.

Latvijā

Latvijas pilsonis, miljardieris Pjotrs Avens vērsies ar iesniegumu Valsts policijā, lūdzot sākt kriminālprocesu pret nesen Latvijas pilsonību ieguvušo Dmitriju Savinu par apzināti nepatiesu izdomājumu tīšu izplatīšanu un neslavas celšanu, aģentūru LETA informēja Avena pārstāvji.