Eksplodējot apkures sistēmai, Madonā daļēji sagrūst privātmāja

Eksplodējot apkures sistēmai, Madonā trešdienas vakarā daļēji sagruvusi pusotra stāva dzīvojamā māja, aģentūrai BNS pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Eksplozija notika kādā dzīvojamā mājā Rēzeknes ielā. Dzīvojamā ēka bija bojāta apmēram 100 kvadrātmetru platībā, sprādziena viļņa dēļ bojāta arī apmēram 70 kvadrātmetru tālāk esošā māja.

Aizdegšanās gan nenotika.

Negadījuma laikā mājas mansarda stāvā atradās divi cilvēki – 57 gadus veca sieviete un 62 gadus vecs vīrietis. Viņus glābēji iznesa no ēkas un nodeva mediķiem.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša aģentūru BNS informēja, ka abi cietušie tikuši cauri ar salīdzinoši vieglām traumām. Vīrietis nogādāts slimnīcā ar kājas traumu, bet sieviete – ar reakciju uz notikušo.

Ugunsdzēsēji pieļauj, ka eksploziju radījusi apkures sistēma – iespējams, tā bija bojāta vai arī nepareizi ekspluatēta. Iemeslus noskaidros Valsts policija.

Ugunsdzēsēji norāda, ka, iestājoties aukstākam laikam, aizvien vairāk ugunsgrēku ir saistīti ar bojātām apkures sistēmām un to nepareizu ekspluatāciju.

Svarīgākais