Avārijā Rojā gājusi bojā sieviete; satiksmes negadījumos pagājušajā diennaktī 25 cietušie

Autoavārijā pie Rojas piektdien gājusi bojā sieviete, bet visā Latvijā ceļu satiksmes negadījumos pagājušajā diennaktī cietuši 25 cilvēki, aģentūrai BNS pastāstīja Valsts policijas (VP) pārstāve Sintija Virse.

Negadījums uz Rīgas-Rojas-Kolkas ceļa netālu no Rojas noticis ap puspieciem vakarā, uz slidenā ceļa saduroties automašīnām "Mercedes" un "Audi". Bojā gājusi 1941.gadā dzimusī "Audi" vadītāja un cietis 1939.gadā dzimis automašīnas pasažieris, kurš nogādāts Ventspils slimnīcā.

Rīgā 1965.gadā dzimis "BMW" vadītājs uzbraucis 1981.gadā dzimušam gājējam, kurš nogādāts slimnīcā ar politraumu, savukārt Cēsīs 1980.gadā dzimis vīrietis ar automašīnu "Volkswagen" uzbraucis 1946.gadā dzimušai sievietei. Viņa nogādāta slimnīcā ar kāju un roku lūzumiem.

Rīgā, Biķernieku ielā, notikusi smaga sadursme starp diviem "Mercedes" markas automobiļiem, kurā cietis 1989.gadā dzimis vīrietis un 1957.gadā dzimusi sieviete. Viņi ar dažādiem lūzumiem un sasitumiem nogādāti slimnīcā.

"Kopumā ceļu satiksmes negadījumu skaits nav ļoti būtiski pieaudzis – aptuveni 15 negadījumu vairāk, kā tas ir ikdienā – taču lielā daļā negadījumu iespējamais iemesls ir slidenais ceļš," minēja Virse.

Policija atkārtoti atgādina izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu ātrumu, savukārt gājējiem jāatceras, ka nedrīkst šķērsot ielu tam neparedzētā vietā un tuvu braucoša transportlīdzekļa priekšā, jo automašīna var nenobremzēt.

Pagājušajā diennaktī policija pieķērusi arī 10 iereibušus autovadītājus un divus velosipēdu vai mopēdu vadītājus.

Jau vēstīts, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) pagājušajā diennaktī bijis ievērojami vairāk izsaukumu uz glābšanas darbiem nekā ierasts - 19, un lielākā daļa izsaukumu bijusi saistīta ar ceļu satiksmes negadījumiem.

Glābšanas dienestā aģentūrai BNS pastāstīja, ka negadījumi lielākoties notikuši piektdienas vakarā, tostarp liela avārija bijusi Valmieras pusē pie Rubenes, bet divas reizes glābēji izsaukti uz negadījumiem uz Smiltenes-Valkas šosejas.

Piektdien pēcpusdienā uz Valmieras šosejas pie Rubenes, kravas auto saskrienoties ar mikroautobusu, cieta pieci cilvēki.

Slidenā ceļa dēļ avarējusi arī uz notikuma vietu izsauktā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigāde - auto ietriecies kokā un cietuši brigādes mediķi. Tādēļ nācies izsūtīt citus mediķus, kas slimnīcā nogādāja gan mikroautobusa pasažierus, gan cietušos kolēģus.

Mikroautobuss pēc sadursmes ar kravas auto iegāzies ūdenī, taču visus cilvēkus izdevies izglābt. Pēc Vidzemes slimnīcas sniegtās informācijas, viens cilvēks cietis diezgan smagi, bet trīs pēc atrašanās ūdenī pamatīgi nosaluši.

Smagās mašīnas šoferis avārijā nav cietis. Kravas auto vedis cisternu ar slāpekli, bet, par laimi, cisterna avārijā nav bojāta un noplūde nav fiksēta.