Krāslavā nepilngadīgie mēģinājuši nozagt vairākas automašīnas

Krāslavā noskaidrota nepilngadīgo zagļu grupa, kura tiek turēta aizdomās vismaz piecās zādzību epizodēs, tostarp par mēģinājumu nozagt vairākas automašīnas, pastāstīja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes inspektore Anastasija Laizāne.

Viņa pavēstīja, ka nepilngadīgie zagļi aizturēti pēc tam, kad decembra sākumā Krāslavas policija saņēma informāciju par to, ka Artilērijas ielā notikusi automašīnas "Mitsubishi" zādzība.

Veicot izmeklēšanu, policija aizturēja trīs 1996.gadā dzimušus pusaudžus. Nozagtā automašīna tika atrasta.

Turpinājumā policijas darbinieki noskaidrojuši, ka aizturētie pusaudži, neskaitot nozagto "Mitsubishi", ir iesaistīti vēl vismaz četrās zādzību epizodēs.

Veicot izmeklēšanu, policija noskaidroja un aizturēja vēl divus noziedzīgās grupas dalībniekus – 1995. un 1994.gadā dzimušus pusaudžus.

Piecu jauniešu grupa tiek turēta aizdomās par decembrī izdarītajiem noziegumiem – zādzību no automašīnas "Volkswagen" Rēzeknes ielā, automašīnas "Volkswagen" zādzības mēģinājumu, pielāgojot atslēgu, Raiņa ielā, automašīnas "BMW" zādzības mēģinājumu, pielāgojot atslēgu, Vienības ielā, kā arī automašīnas "Volkswagen Golf" zādzības mēģinājumu un zādzību no tās, pielāgojot atslēgu, Baznīcas ielā.

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu un pārbauda jauniešus saistībā ar citiem līdzīgiem noziegumiem Krāslavā.

Svarīgākais