Latvijā pagājušajā diennaktī ceļu satiksmes negadījumos cietuši 19 cilvēki

Latvijā pagājušajā diennaktī ceļu satiksmes negadījumos cietuši 19 cilvēki, bojāgājušo nav.

Rēzeknes novada Sakstagala pagastā uz autoceļa Rīga‒Maskava 1950.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "Mercedes Benz", neizvēlējās drošu braukšanas ātrumu, auto nobrauca no ceļa un apgāzās. Slimnīcā nogādāts auto vadītājs, kā arī divas pasažieres ‒ 1988. un 1961.gadā dzimušas sievietes.

Tāpat arī Rēzeknes novada Kaunatas pagastā 1982.gadā dzimusi sieviete, vadot "Volkswagen Golf", neizvēlējās drošu braukšanas ātrumu, mašīna nobrauca no ceļa un apgāzās. Sieviete nogādāta slimnīcā ar galvas traumu.

Savukārt Rīgā, Augusta Deglava ielā, 1980.gadā dzimuša vīrieša vadītais "Audi" uzbrauca gājējai. 1941.gadā dzimusī sieviete ar labās rokas lūzumu un abu potīšu lūzumu kreisajā kājā nogādāta slimnīcā.

Rīgā, Braslas ielā, sadurās divas automašīnas ‒ 1954.gadā dzimuša vīrieša vadīts "Mercedes Benz" un 1968.gadā dzimušas sievietes vadīta "Mazda". Sieviete, kura guva sasitumus, no medicīniskās palīdzības atteicās. Savukārt 1988.gadā dzimusi sieviete pēc negadījuma nogādāta slimnīcā, bet vēlāk palaista mājās.

Rīgā, Duntes ielā, sadūrās 1956.gadā dzimuša vīrieša vadīts "Volkswagen VAD" un 1985.gadā dzimušas sievietes stūrēts "Mercedes Benz". Abi cietušie aizvesti uz slimnīcu.

Negadījums noticis arī kādā Rīgas mikroautobusā, kura salonā kritusi 1995.gadā dzimusi sieviete. Viņa ar kreisās kājas ceļa locītavas saišu plīsumu pēc medicīniskās palīdzības sniegšanas palaista mājās.

Cēsu novadā, ceļa Rīga‒Veclaicene 90.kilometrā, notika sadursme starp 1980.gadā dzimuša vīrieša vadītu BMW un 1948.gadā dzimuša vīrieša vadītu automašīnu "Audi". Ceļu satiksmes negadījumā cieta abi auto vadītāji un "Audi" pasažieri ‒ 1980.gadā dzimusi sieviete un 1982.gadā dzimis vīrietis. Cietušie nogādāti slimnīcā.

Negadījums noticis arī Smiltenes novadā, Brantu pagastā, kad 1990.gadā dzimušu sievieti, kura stūrēja "Audi A4", apžilbināja pretim braucoša nenoskaidrota automašīna. Sieviete bremzējot nevarēja novaldīt spēkratu, tas nobrauca no ceļa un apgāzās. Sieviete aizvesta uz Vidzemes slimnīcu ar krūšu un kakla daļas sasitumiem.

Savukārt Liepājā, Vaiņodes ielā, 1965.gadā dzimusi sieviete, vadot "Volkswagen Golf", krustojumā izraisīja sadursmi ar 1938.gadā dzimušu velosipēdistu, kurš nogādāts mediķu aprūpē.

Kopumā pagājušajā diennaktī valstī reģistrēti 53 ceļu satiksmes negadījumi. Braucam reibumā pieķerti septiņi automašīnu vadītāji un pieci velosipēda vai motorollera vadītāji.

Svarīgākais