Krāpnieki no Lietuvas uzdodoties par policistiem apkrāpj pensionāri

Latvijā turpina uzdarboties tā dēvētie telefonkrāpnieki no Lietuvas. Šoreiz noziedznieki apkrāpuši pensionāri Preiļos, taču policijai ļaundarus izdevies aizturēt

Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde aģentūru BNS informēja, ka otrdien pēcpusdienā 70 gadu vecai sievietei pa mājas tālruni piezvanījis vīrietis un, stādoties priekšā kā policists, paziņojis, ka pensionāres dēls izraisījis negadījumu, kurā cietis pats un savainojis kādu meiteni.

Cietušajai paziņots, ka dēlam nepieciešama liela naudas summa, lai segtu ārstēšanas izdevumus un atpirktos no policijas. Sieviete zvanītājam noticēja un samaksāja krāpniekiem 1000 eiro un 300 latu.

Policija, uzzinot par šo krāpšanu, nekavējoties sāka noziedznieku meklēšanu. Tajā pašā dienā jau pēc pāris stundām netālu no Daugavpils policija apturēja automašīnu, ar kuru pārvietojās trīs aizdomās turētas personas.

Aizturētie Lietuvas pilsoņi dzimuši 1984., 1985. un 1975.gadā.

1985.gadā dzimušais vīrietis pirms pāris gadiem jau bija tiesāts par analoģisku krāpšanu Latvijā.

Policija turpina izmeklēšanu un pārbauda, vai aizturētajiem nav saistības ar citiem identiskiem noziegumiem Rēzeknes pilsētā.

Jau ziņots, ka pēdējos gados Rīgā un citviet aktivizējušies telefonkrāpnieki, kas pensionāriem zvana pārsvarā no Lietuvas. Parasti viņi sola izpestīt it kā nepatikšanās iekļuvušu radinieku. Pēc pensionāru piekrišanas pie viņiem pēc naudas ierodas kurjers.

Lai arī pārsvarā krāpniekiem izdodas upurus piemānīt un tikt sveikā cauri, policijas rokās jau iepriekšējos gados nonāca vairāki lietuvieši, kas parasti saņēma naudu no pensionāriem. Šādā rūpalā pieķerti arī pāris Latvijas iedzīvotāju.