Rīgas centrā, Barona ielā, kravas auto saduras ar jauno zemās grīdas tramvaju

Rīgas centrā, Barona ielā, ceturtdienas vakarā kravas auto sadūries ar jauno zemās grīdas tramvaju, aģentūrai BNS apstiprināja Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Negadījums notika ap plkst.17, kad kravas auto veicis pagriezienu uz Lāčplēša ielu un, acīmredzot neaprēķinot gabarītus, sadūrās ar jauno tramvaju.

Kustība šajā vietā uz 20 minūtēm bijusi slēgta, taču tagad atjaunota.

Uz notikuma vietu izsaukta arī ātrā palīdzība, tomēr vēlāk pieprasījums atsaukts, jo medicīniskā palīdzība nevienam nav bijusi nepieciešama, aģentūrai BNS pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Laura Ševčenko.

Uzņēmuma "Rīgas satiksme" pārstāvis Viktors Zaķis aģentūru BNS informēja, ka tramvajam sadursmes dēļ diezgan pamatīgi bojāti sāni. Tramvajs jau nogādāts depo, un to varēs atjaunot. Pagaidām nav zināms, cik remonts varētu izmaksāt un kuram izmaksas būs jāsedz.

Zaķis patlaban nevarēja pateikt, vai konkrētais tramvajs bija apdrošināts, taču norādīja, ka visiem transportlīdzekļiem ir jābūt apdrošinātiem. Šis nav pirmais negadījums, kad sadursmē iesaistīts kāds no jaunajiem tramvajiem.

To, kurš sadursmē vainojams, noskaidrošot policija.

Patlaban Rīgai ir 19 jaunie zemās grīdas tramvaji, un piektdien Rīgā plānots nogādāt 20. tramvaju.

Svarīgākais