Rīgas apkaimē notikušas divas nežēlīgas slepkavības

Rīgā un Ķekavas novadā pagājušajā nedēļā izdarītas divas nežēlīgas slepkavības. Vienā gadījumā sieviete sadalīta, bet otrā vīrietim iešauts galvā.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai BNS pavēstīja, ka pagājušajā ceturtdienā Rīgas policisti pēc iedzīvotāju ziņojuma Ivana kapos atrada divus maisus, kuros bija kādas sievietes ķermeņa daļas.

Par iespējamu slepkavību policisti sāka kriminālprocesu un jau tajā pašā dienā kādā Latgales priekšpilsētas dzīvoklī aizturēja trīs iespējamās vainīgās personas – 44 gadus vecu agrāk tiesātu vīrieti, viņa 35 gadus veco agrāk tiesāto dzīvesbiedri un 43 gadus vecu paziņu. Nākamajā dienā policisti aizturēja arī ceturto aizdomās turamo personu – 36 gadus vecu vīrieti.

Izmeklēšanā noskaidrojies, ka 7.decembrī aizturētās personas kopā ar kādu sievieti kādā Latgales priekšpilsētas dzīvoklī lietoja alkoholu. Aizturētie pastāstīja, ka dzērienu lietošanas laikā starp 44 gadus veco vīrieti un piekto kompānijas dalībnieci izcēlās konflikts un tā laikā vīrietis viņai vairākas reizes iedūris ar nazi.

Nākamajā dienā, iespējams, cenšoties noslēpt sievietes līķi, agrāk tiesātais vīrietis to sadalīja gabalos, ielika maisos un aiznesa uz tuvējiem kapiem.

Tomēr maisos nebija sievietes roku un galvas, šīs ķermeņa daļa policisti vēl meklē, taču likumsargiem ir aizdomas, ka tās varētu būt sadedzinātas dzīvokļa krāsnī.

Bojāgājušās sievietes identitāte policistiem vēl nav zināma, taču likumsargiem ir aizdomas, kas varētu būt šī persona. Lai pārliecinātos par aizdomu pamatotību un noskaidrotu precīzus bojāgājušās nāves cēloņus, norīkotas ekspertīzes.

Pagājušās nedēļas nogalē tiesa visām aizturētajām personām kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

Rīgas reģionā pagājušajā nedēļā notikusi vēl viena slepkavība. 5.decembrī Ķekavas novadā ceļa malā grāvī iedzīvotāji atrada vīrieša līķi ar vienu šauti brūci galvā.

Mirušais ir dzimis 1961.gadā un agrāk vairākkārt tiesāts. Policija norīkojusi ekspertīzes un izskata vairākas versijas, kādēļ notikusi slepkavība. Versijas gan pagaidām netiek atklātas.

Aizturēto pagaidām nav.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais