11 gadīgs puika vadījis automašīnu ar tajā sēdošiem piedzērušiem vecākiem

Ceļu policija Ogrē svētdienas vakarā apturējusi automašīnu, pie kuras stūres atradies 11 gadu vecs puika, bet pasažieru krēslos sēdējuši puikas iereibušie vecāki.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde aģentūru BNS informēja, ka svētdien neilgi pirms pusnakts Ogres ceļu policistu uzmanību piesaistījusi automašīna "Ford Mondeo", kura devās Rīgas virzienā pa Daugavpils šoseju. Vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 kilometru stundā, automašīna pārvietojās ar aptuveni trīsreiz mazāku ātrumu.

Kad likumsargi apturēja transportlīdzekli, liels bija viņu pārsteigums, ka pie tā stūres sēž mazs zēns, bet pasažieru krēslos atrodas manāmi iereibuši zēna vecāki un vēl divi pasažieri. Lai labāk pārredzētu ceļu, zēnam zem dibena bija palikts spilvens.

Visi nogādāti policijas iecirknī, kur noskaidrojies, ka automašīnā sēdošie ir vienas ģimenes locekļi un autovadītājs ir tikai vienpadsmit gadu vecs, bet jaunākais pasažieris tikai četrus gadus vecs.

Noskaidrojies, ka ģimene devusies mājās no svinībām Jēkabpilī. Uzzinot, ka brauciena galamērķis bija Vangaži, pat pieredzējušie Ogres policisti bijuši šokēti par vecāku bezatbildīgo rīcību – cerot izvairīties no atbildības par braukšanu alkohola reibumā, vecāki dzīvības briesmām pakļāvuši visu ģimeni.

Par notikušo Ogres policisti ir sastādījuši administratīvo protokolu par vecāku pienākumu nepildīšanu un sākuši vienu administratīvo procesu. Tuvākajā laikā policija par notikušo informēs bāriņtiesu.

48 gadus vecais tēvs, kura izelpā bija aptuveni pusotra promile alkohola, agrāk ir sodīts par braukšanu reibumā un tikai nesen atguvis braukšanas apliecību, bet 41 gadu vecā māte, kuras reibums bija mazāks par promili, policijas redzeslokā nav agrāk nonākusi.

Auto piederēja tēva paziņam.

Policija norāda, ka šajos mainīgajos laika apstākļos reizēm pat pieredzējušiem autovadītājiem ir grūti novaldīt stūri.

Svarīgākais