Ugunsgrēkos pagājušajā diennaktī bojāgājuši divi cilvēki

Ugunsgrēkos pagājušajā diennaktī bojāgājuši divi cilvēki, aģentūrai BNS pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) operatīvais dežurants.

Viņš pastāstīja, ka Bauskas novadā, Bērzkalnos aizdegusies dārza mājiņa astoņu kvadrātmetru platībā un šajā ugunsgrēkā bojāgājis 54 gadus vecais mājiņas īpašnieks. Iespējams, ugunsgrēka iemesls bija degoša svece.

Savukārt Liepājā, Ūliha ielā divstāvu dzīvojamā ēkā aizdedzies dzīvoklis pirmajā stāvā un bojāgājusi 1933.gadā dzimusi sieviete. Ugunsgrēks izcēlies pārkurinātās krāsns dēļ, kad aizdedzies griestu pārsegums un grīda pie krāsns.

Daugavpilī, Telts ielā pagājušajā diennaktī kādā dzīvoklī dedzis dīvāns viena kvadrātmetru platībā, ugunsgrēkā cietis 1965.gadā dzimis vīrietis, taču viņš izglābts.

VUGD sacīja, ka aizvadītajā diennaktī vairākus ugunsgrēkus arī izraisījuši skursteņos degoši sodrēji.

Kopumā VUGD pagājušajā diennaktī saņēmis 47 izsaukumus.

Latvijā

“Bērni vasarā trīs mēnešu laikā ne tikai aizmirst lielāko daļu no mācību materiāla, bet arī zaudē ieradumu mācīties,” bērnus uzskatot par neattīstītām būtnēm, portālā “Manabalss.lv” parakstu vākšanu uzsācis kāds Pjotrs Kurtukovs, aicinot atteikties no vasaras brīvlaika trīs mēnešu garumā, tā vietā atstājot brīvdienas no 15. jūnija līdz 31. jūlijam. Viedokļi par to ir dažādi.

Svarīgākais