Daudzdzīvokļu mājas iedzīvotāji vairākas dienas nepamana kāpņutelpā atstātu līķi

Valsts policija otrdien saņēmusi izsaukumu uz Kleistu ielu Rīgā, kur kādas deviņstāvu mājas otrajā stāvā nama iedzīvotājs pamanījis vīrieša līķi, kas tur bija atradies jau vairākas dienas, aģentūrai BNS pastāstīja Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Vīrieša līķis atradies pa pusei atkritumu šahtā un pilnīgi kails. Policija konstatējusi vardarbīgas nāves pazīmes, sākts kriminālprocess par slepkavību.

Veicot izmeklēšanu, jau pāris stundu vēlāk aizturēts 1964.gadā dzimis vairākkārt tiesāts vīrietis, kas dzīvoja tajā pašā apkaimē.

Vīrietis policistiem vainu atzinis un pastāstījis, ka kopā ar bojāgājušo 30.novembrī iedzēris, starp abiem izraisījies konflikts un viņš pudelesbrālim sitis pa galvu ar tabureti, bet nākamajā rītā konstatējis, ka vīrietis ir miris.

Nākamajā naktī no 1. uz 2.decembri viņš līķi aiznesis uz citas mājas kāpņutelpu un atstājis 2.stāva atkritumu šahtā. Aizturētais policijai paskaidrojis, ka bojāgājušo izģērbis, jo viņa drēbes bijušas asiņainas un viņš nav vēlējies, lai redzams, ka vīrietis miris vardarbīgā nāvē.

Bojāgājušais dzimis 1977.gadā un agrāk jau bija nonācis policijas redzeslokā.

Valsts policija lūgusi tiesai aizturētajam piemērot apcietinājumu.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais