KNAB lūdz apsūdzēt Rīgas internātskolas direktori par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lūdzis Rīgas tiesas apgabala prokuratūru sākt uzrādīt apsūdzību kādas Rīgas internātskolas direktorei par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā.

KNAB aģentūru BNS informēja, ka internātskolas direktore no 2007.gada janvāra līdz 2011.gada janvārim mācību iestādes vārdā ar tās darbiniekiem ir slēgusi papildu vienošanās par amatu savienošanu vai blakus darbu, piespiedu formā izvirzot nosacījumu atdot viņai daļu no saņemtā atalgojuma, kas bija vismaz 40 latu mēnesī no personas.

Izmeklēšanā arī konstatēts, ka mācību iestādes vadītāja pieņēmusi darbā fiktīvus darbiniekus, kuri nav veikuši savus pienākumus, bet viņu algas izmantotas citiem mērķiem, tostarp amatpersonas personīgajām vajadzībām, ar to radot būtisku kaitējumu Rīgas domei vismaz 6 378 latu apmērā.

Amatpersonai piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tostarp aizliegums ieņemt skolas direktores amatu. Viņai var piemērot cietumsodu līdz astoņiem gadiem.

Svarīgākais