Uzņēmuma angārā Ulbrokā atklāj nelikumīgu degvielas pārdošanas vietu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) uzņēmumam piederošā angārā Ulbrokā atklājis nelikumīgu degvielas uzglabāšanas un realizācijas vietu un atsavinājis aptuveni 25 tonnas naftas produktu.

VID muitas amatpersonas pagājušajā nedēļā, pārbaudot informāciju par, iespējams, nelikumīgu degvielas uzglabāšanu un realizāciju, apmeklēja kādu uzņēmumam piederošu angāru Ulbrokā, Stopiņu novadā.

Pārbaudot angāru, konstatēts, ka tajā atrodas 27 viena kubikmetra tilpuma plastmasas konteineri ar dažādiem šķidrumiem. 25 konteineros atrodas naftas produkti ar dīzeļdegvielai raksturīgu smaržu.

Uzņēmuma pārstāvis par tiem nevarēja uzrādīt nekādus izcelsmi apliecinošus dokumentus un apgalvoja, ka tas ir no Krievijas ievests atļautais dīzeļdegvielas daudzums, kas vēlāk noliets no kravas automašīnu degvielas bākām.

Turpinot pārbaudi, teritorijā bez degvielas rezervuāriem atrasti arī trīs degvielas sūkņi, divi degvielas skaitītāji un degvielas uzpildes ierīces, kas liecināja ne tikai par degvielas uzglabāšanu, bet, iespējams, arī par nelikumīgu tās tālāko realizāciju.

Par konstatēto pārkāpumu pret juridisko personu, kas reģistrēta Salaspils novadā 2011.gada 30.novembrī, ir sākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lieta.

Kopumā pārbaudes laikā ir atsavināti 27 viena kubikmetra tilpuma plastmasas konteineri, kuros atradās aptuveni viena tonna vējstikla šķīduma, viena tonna izplūdes gāzes attīrošā šķīduma "AdBlue", ko uzņēmums izmantoja sava auto transporta vajadzībām, un 25 tonnas naftas produktu. Atsavināti arī trīs degvielas sūkņi, divi degvielas skaitītāji, viens filtrs un viena degvielas uzpildes stacijas pistole.

Pārbaudes laikā atsavinātie preču paraugi ar naftas produktiem un pārējie šķīdumi ir nodoti VID Muitas laboratorijai atzinuma sniegšanai par preču kvalitātes rādītājiem un kombinētās nomenklatūras koda noteikšanai, lai konstatētu, vai atsavinātie naftas produkti ir ar akcīzes nodokli apliekami produkti. Savukārt atsavinātās degvielas uzpildes ierīces pašlaik atrodas glabāšanā pārkāpuma izdarīšanas vietā līdz nodošanai glabāšanai Nodrošinājuma valsts aģentūrai.

Atbilstoši no VID Muitas laboratorijas saņemtajiem atzinumiem VID lems par kriminālprocesa sākšanu un lietas materiālu nosūtīšanu pēc piekritības Valsts policijai par nelikumīgu naftas produktu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) un realizāciju.

Ja iedzīvotāju rīcībā ir informācija par iespējamiem kontrabandas gadījumiem, VID aicina iedzīvotājus ziņot, zvanot pa diennakts bezmaksas uzticības tālruni 80009070, izvēloties tēmu "Kontrabanda". Iedzīvotāji tiks savienoti ar VID muitas iestāžu Nacionālo kontaktpunktu, kur 24 stundas diennaktī VID darbinieks uzklausa iedzīvotāju sniegto informāciju. Informāciju iespējams sniegt latviešu, krievu un angļu valodā. Informācijas sniedzējam ir tiesības saglabāt anonimitāti.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.